Εβδομάδα για γερά νεύρα στην Ευρωλίγκα

Εβδομάδα για γερά νεύρα στην Ευρωλίγκα

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας επιφυλάσσει ακόμη μία «διαβολοβδομάδα» με δύο «κολλητές» αγωνιστικές που θα δοκιμάσουν ξανά τις αντοχές των ομάδων.

Πρώτος στον… χορό μπαίνει απόψε ο Παναθηναϊκός Superfoods (21.15) ο οποίος θα υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, χωρίς τον ηγέτη του, Νικ Καλάθη. Ο διεθνής πλέι μέικερ υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία έδειξε οίδημα στη κλείδα, κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης θα χάσει τα επόμενα τρία παιχνίδια (Μακάμπι, Ερυθρός Αστέρας και Βαλένθια).

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να κερδίσουμε. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα γίνει αυτό με τους παίκτες που διαθέτουμε. Αν ο Καλάθης δεν είναι έτοιμος, πρέπει να βρούμε τον τρόπο με έναν άλλο παίκτη. Πάντα έτσι είναι τα πράγματα, όλες οι ομάδες πρέπει να βρίσκουν τον τρόπο σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Οσο για τον Νικ, κάθε μέρα δουλεύουμε μαζί του, κάθε μέρα βελτιώνεται και θα δούμε πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο προπονητής των «πρασίνων», Τσάβι Πασκουάλ.

Οσο για την αντιμετώπιση των Κόουλ και Τζάκσον της Μακάμπι είπε: «Υπάρχουν αυτοί οι δύο παίκτες, υπάρχει και ο Ντεσούν Τόμας που παίζει στο υψηλό επίπεδο, έχουν μια σούπερ ομάδα, πολύ αθλητική με αυτούς τους παίκτες που παίζουν εκτός τακτικής και αρκετές φορές στο ένας εναντίον ενός. Χωρίς σκριν, χωρίς πικ εν ρολ, μπορούν να πάρουν πλεονέκτημα. Είναι αθλητικοί, σκοράρουν αρκετά, είναι μία από τις ομάδες που τρέχουν εξαιρετικά τον αιφνιδιασμό, άρα θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη, τα ριμπάουντ και να έχουμε καλό αμυντικό τρανσίζιον. Αυτή τη σεζόν παίζουν καλή άμυνα, είναι επιθετικοί, πρέπει να προσέξουμε σε αυτά τα σημεία, να μην κάνουμε λάθη και να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ. Θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, να παίξουμε αποφασιστικά και νομίζω πως αξίζαμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό πρέπει να κάνουμε, να καταλάβουμε πως κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Θα πρέπει να δουλέψουμε στο 100% για να πάρουμε πλεονέκτημα σε άμυνα και επίθεση. Στο τέλος, το πιο σημαντικό, είναι το ποιος θα τελειώσει το παιχνίδι και θα προηγείται έστω και με έναν πόντο».

Αύριο, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει χωρίς τον Μιλουτίνοφ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, με τους Πειραιώτες να στοχεύουν στη νίκη απέναντι στη ρωσική «αρκούδα» του Δημήτρη Ιτούδη και του Κάιλ Χάινς.

Η αγωνιστική αναλυτικά: 19/12: Φενέρμπαχτσε – Ερυθρός Αστέρας, Ζαλγκίρις – Μπάμπεργκ, Παναθηναϊκός – Μακάμπι, Ρεάλ – Βαλένθια. Αύριο: Χίμκι – Εφές, Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι – Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα – Μάλαγα. Η κατάταξη σε 12 αγώνες: ΤΣΣΚΑ 10-2, Ολυμπιακός 9-3, Φενέρμπαχτσε 8-4, Παναθηναϊκός 8-4, Μακάμπι 7-5, Ζαλγκίρις 7-5, Χίμκι 7-5, Ρεάλ 6-6, Μπασκόνια 6-6, Μπάμπεργκ 6-6, Ερυθρός Αστέρας 5-7, Μπαρτσελόνα 4-8, Μάλαγα 4-8, Βαλένθια 3-9, Εφές 3-9, Αρμάνι 3-9.

Τσάμπιονς Λιγκ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες η αποστολή της Νίμπουργκ για την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Αρη. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη φιλοξενεί την τσεχική ομάδα και θέλει μόνο τη νίκη για να ισοβαθμήσει με την ομάδα του Ορεν Αμιέλ στον 4ο όμιλο. Στο πρώτο ματς ο Αρης έχει υποστεί βαριά ήττα στην Τσεχία με 99-70, οπότε και στην περίπτωση ισοβαθμίας, η Νίμπουργκ θα έχει πλεονέκτημα.

• Τα αποτελέσματα 9ης αγωνιστικής Α1: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 86-65, Γυμναστικός Λάρισας Φάρος – Κόροιβος 82-78, Κύμη – Αρης 94-69, Πανιώνιος – Τρίκαλα 82-76, Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο 91-69, Ολυμπιακός – Λάυριο 91-62, Προμηθέας – Κολοσσός 76-80. Βαθμολογία: Παναθηναϊκός 18, Ολυμπιακός 16, Προμηθέας 15, ΠΑΟΚ 15, Λαύριο 15, Κολοσσός 14, ΑΕΚ 14, Γυμναστικός 13, Κόροιβος 12, Κύμη 12, Αρης 12, Ρέθυμνο 12, Τρίκαλα 11, Πανιώνιος 10.

• Ο Εργκίν Αταμάν ανέλαβε για τρίτη φορά την Εφές μετά το 1999 και το 2008.

• Νέο πλήγμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία χάνει για 1-2 εβδομάδες τον Ρούντι Φερνάντεθ με πρόβλημα στον δεξί προσαγωγό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή