Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός προκαλεί ψυχολογικό «μπλακ άουτ» στην ΤΣΣΚΑ

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός προκαλεί ψυχολογικό «μπλακ άουτ» στην ΤΣΣΚΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δύναμη της συνήθειας από τις νίκες στα φάιναλ φορ, η αυτοπεποίθηση των παικτών του ότι μπορούσαν να καλυφθούν οι δύο σημαντικοί απόντες στις θέσεις των ψηλών και η διαχρονική λιποψυχία της ΤΣΣΚΑ στις αναμετρήσεις της με τον συγκεκριμένο αντίπαλο έφεραν τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της Ευρωλίγκας, με τη νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ρωσίας (88-86).

Στην προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός κατέδειξε και πάλι ότι έχει την ομαδική ικανότητα να «απορροφά» σημαντικές απουσίες βασικών παικτών και να πετυχαίνει τον στόχο του, ενώ η νίκη του κόντρα στην ΤΣΣΚΑ λαμβάνει μεγαλύτερη αξία γιατί προήλθε από τον «κορμό» των Ελλήνων παικτών, καθώς με εξαίρεση τον Μακ Λιν, που έδωσε ρεσιτάλ, οι δύο άλλοι συμπατριώτες του υστέρησαν. Η επιθετική «μονομαχία» του Σέρχιο Ροντρίγκες (18 π.) με τον Τζάμελ Μακ Λιν δεν είχε νικητή στο πρώτο ημίχρονο (45-48), στο οποίο ο Ολυμπιακός βρέθηκε αρχικά να «κυνηγά» στο σκορ, ισορρόπησε το παιχνίδι και προηγήθηκε με εύθραυστη διαφορά, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει λύσεις για την αναπλήρωση των πόντων που θα έπαιρνε από τους θεατές του αγώνα Πρίντεζη και Μιλουντίνοφ κάτω από το καλάθι της ΤΣΣΚΑ. Σε συνδυασμό με τη μηδενική συνεισφορά του Ρόμπερτς και την ελάχιστη βοήθεια από τον Τόμπσον, οι απειλές στην επίθεση του Ολυμπιακού μειώθηκαν αισθητά.

Για τους «ερυθρολεύκους», η άμυνα ήταν «μονόδρομος» για τον έλεγχο του ρυθμού και τις διορθώσεις της επιθετικής «ανορθογραφίας» του. Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με διαφορά 10 πόντων (52-62 στο 26΄), αλλά δεν «λύγισε» τους γηπεδούχους, που «έκλεισαν» το τρίτο δεκάλεπτο στο μείον 4 (64-68) με σερί 12-4 και συνέχισαν την αντεπίθεσή τους στην τελευταία περίοδο, όταν από τον οίστρο του Παπανικολάου και τους πέντε συνεχόμενους πόντους για το 77-72 (34΄), ο Ολυμπιακός δεν έδωσε άλλη ευκαιρία στους φιλοξενούμενους για να φύγουν από το ΣΕΦ με την ενδέκατη νίκη τους. Σε διάστημα οκτώ λεπτών, ο Ολυμπιακός σημείωσε σκορ 20-11 και, παρά την ατομική αντίδραση του Ροντρίγκες, που «ξέχασε» ο Ιτούδης στον πάγκο στο τρίτο δεκάλεπτο και μείωσε σε 81-78, ο Σπανούλης πέτυχε το πιο… έξυπνο καλάθι με λέι απ στα 35΄΄ (86-81), μπερδεύοντας τη ρωσική άμυνα και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν τα 12 επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, εκ των οποίων ο Μακ Λιν κέρδισε πέντε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακ Λιν 25, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 16 (1), Στρέλνιεκς 10 (1), Παπανικολάου 15 (3), Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Μπόγρης, Γουίλτζερ 8 (2), Τόμπσον 6.

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 18 (1), Αντόνοφ 7, Κορόμπκοφ 2, Ροντρίγκες 23 (5), Κλάιμπερν 13, Χίγκινς 8, Κουρμπάνοφ 4, Χάινς 11.

Tα άλλα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής: Χίμκι – Εφές: 86-68, Αρμάνι – Μπασκόνια: 92-85.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή