Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Xωρίς Καλάθη μπορεί, χωρίς και Παππά;

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Xωρίς Καλάθη μπορεί, χωρίς και Παππά;

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απουσία του Νικ Καλάθη προκάλεσε αγωνιστική εγρήγορση και ψυχολογική συσπείρωση στους συμπαίκτες του που κάλυψαν όσο το δυνατόν καλύτερα την απουσία του διεθνούς πλέι μέικερ, προχθές, στον αγώνα με τη Μακάμπι και σήμερα (20.00) στο Βελιγράδι, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (5 νίκες-8 ήττες) χρειάζεται να διπλασιάσουν και τα δύο αυτά στοιχεία για να πετύχουν τα ίδια αποτελέσματα στην αναπλήρωση του απόντος Παππά (αμυγδαλίτιδα).

Οι «πράσινοι» (10 νίκες-3 ήττες) θα παίξουν στο δύσκολο και αφιλόξενο γήπεδο «Αλεξάντερ Νίκολιτς» –λόγω της αδελφοποίησης με τους οπαδούς του Ολυμπιακού– για τη 14η και προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας και εφόσον καταφέρουν να «αποδράσουν» με τη νίκη θα κάνουν άλμα ανόδου προς τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ θα θέλουν να επιστρέψουν στο ίδιο γήπεδο, ως συμμετέχοντες στο φάιναλ φορ του 2018. Οι επιλογές του Τσάβι Πασκουάλ στην περιφερειακή γραμμή μειώνονται δραστικά, με τη διπλή απουσία και στις θέσεις των γκαρντ, θα χρησιμοποιήσει την τετράδα των Λεκαβίτσιους, Ντένμον, Ρίβερς και Λοτζέσκι.

«Ο Νικ είναι ο ηγέτης μας. Ευτυχώς, όμως, έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και βαθύ ρόστερ. Ετσι, πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι να γυρίσει στο παρκέ» είπε ο Μάρκους Ντένμον για την πρώτη θετική ανταπόκρισή του στην αντικατάσταση του Καλάθη και την προσαρμογή όλων των συμπαικτών του στην απουσία του «εγκεφάλου» της ομάδας για τη δημιουργία του παιχνιδιού και της τακτικής.

«Περιμένουμε ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Θα παίξουμε σε μία από τις καλύτερες έδρες της διοργάνωσης, οι φίλαθλοί τους δημιουργούν εκκωφαντική ατμόσφαιρα, αλλά εγώ ανυπομονώ γι’ αυτό το παιχνίδι» υποστήριξε ο Κρις Σίνγκλεντον για τους 20.000 φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα που προκαλούν εκκωφαντική ατμόσφαιρα. Στον αντίποδα, ο Ογκνιεν Ντόμπριτς χαρακτήρισε αδικημένο τον Παναθηναϊκό, επειδή δεν συμπεριλαμβάνεται από άλλους αντιπάλους τους στις υποψήφιες ομάδες για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. «Ο Παναθηναϊκός έχει βρει ρυθμό, παίζει καλά όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα αποτελέσματα.

Οι απουσίες των Καλάθη, Παππά δεν μας επηρεάζουν, με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο σύνολο» εξήγησε ο Σέρβος φόργουορντ. Στην πρώτη «δόση» της 14ης αγωνιστικής σήμερα θα παίξουν Μπάμπεργκ – Ρεάλ, Μακάμπι – Φενέρμπαχτσε και Βαλένθια – Ζαλγκίρις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή