Ευρωλίγκα: Αγώνας – παγίδα για τον Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα: Αγώνας – παγίδα για τον Παναθηναϊκό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έδρα της περυσινής πρωταθλήτριας Ισπανίας, Βαλένθια, που έγινε η πέμπτη ομάδα της χώρας στη φετινή Ευρωλίγκα, όμως βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αγωνίζεται περισσότερο για το γόητρο, παρά για τις ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός Superfoods θα διεκδικήσει σήμερα (22.00) την τρίτη νίκη του, μακριά από το ΟΑΚΑ. Xωρίς τον Νικ Καλάθη (άρχισε να προπονείται τμηματικά) για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, οι «πράσινοι» χρειάζεται να προσαρμοστούν στα νέα αγωνιστικά δεδομένα και δεν αποπροσανατολίζονται από την κάκιστη πορεία της Βαλένθια που έχει μόλις 3 νίκες και 11 ήττες, εκ των οποίων οι δέκα είναι συνεχόμενες, τους δύο τελευταίους μήνες. Ο Τσάβι Πασκουάλ εξέφρασε τον σεβασμό του στη Βαλένθια και χαρακτήρισε δύσκολη την έδρα της.

«Περιμένω σκληρό παιχνίδι, γιατί η αντίπαλός μας χρειάζεται τη νίκη και είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εχω μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες, τους προπονητές και γενικότερα στον σύλλογο της Βαλένθια. Παίζει καλύτερα απ’ ό,τι δείχνει η βαθμολογική της θέση και έχασε πολλά παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Εχουμε μια μεγάλη πρόκληση, αλλά θα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά αλλά και στο τακτικό κομμάτι ώστε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε μια σημαντική νίκη. Είχαμε τα κατάλληλα χρονικά περιθώρια για να προετοιμαστούμε καλά και να μη χάσουμε τον ρυθμό μας, λόγω της διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος». Η ανάλυση της Βαλένθια από τον Καταλανό τεχνικό στους παίκτες του εστιάστηκε στην αντιμετώπιση των ψηλών παικτών, στην έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και στα πολλά τρίποντα και στον περιορισμό του πρώην «ερυθρόλευκου» Ερικ Γκριν.

«Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα και στα ριμπάουντ κι αν δώσουμε το εκατό τοις εκατό, θα έχουμε καλές πιθανότητες να πάρουμε το παιχνίδι. Εχουμε αφομοιώσει σε σημαντικό ποσοστό την απουσία του Καλάθη και θα ήταν ιδανικό να τελειώσουμε με νίκη τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης».

Η Βαλένθια θα υποδεχθεί τον πρωταθλητή Ελλάδας και ο τεχνικός της, Τσους Βιντορέτα (πιθανότερος αντικαταστάτης ο άμεσος συνεργάτης του, Χάουμε Πονσαρνάου), θα έχει την τελευταία ευκαιρία παραμονής στον πάγκο, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή