Μπάσκετ: «Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ, συνετρίβη ο Αρης

Μπάσκετ: «Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ, συνετρίβη ο Αρης

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ επικράτησε και της Κάπο ντ’ Ορλάντο (79-61) στο κλειστό της Πυλαίας για τη 10η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και ανανέωσε τις πιθανότητες πρόκρισής του στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί στα πρώτα 15 λεπτά, αξιοποιώντας τη χαλαρότητα του ΠΑΟΚ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Οι Χαραλαμπόπουλος και Κατσίβελης αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για τον ΠΑΟΚ που προηγήθηκε με 53-37 και διαφύλαξε σταθερό το προβάδισμά του, μέχρι την εξασφάλιση της τέταρτης νίκης που τον διατηρεί στην 5η θέση και «κυνηγά» τη γαλλική Σαλόν, την οποία υποδέχεται στην επόμενη αγωνιστική.

Η τετράδα των Χρυσικόπουλου (13), Ζάρα (13), Κατσίβελη (10) και Τζόουνς (11) είχε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ από την Ορλαντίνα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Αλιμπέγκοβιτς (14).

Στο Παρίσι, ο Αρης παρουσιάστηκε κουρασμένος και χωρίς συγκέντρωση απέναντι στην ανώτερη Ναντέρ που νίκησε εύκολα με 91-63 και είχε κρίνει την έκβαση του αγώνα από το πρώτο ημίχρονο (48-30).

Μπορεί ο Μποχωρίδης (15 π.) και ο Μπελ (15 π., 7 ριμπ.) να έκαναν το καθήκον τους στην παραγωγή του σκορ, αλλά οι ψηλοί του Αρη υστέρησαν αισθητά στην άμυνα και στην επίθεση, με αποτέλεσμα η γαλλική ομάδα να μην απειληθεί στη ρακέτα της και να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της. Η διαφορά στο σκορ αυξομειωνόταν στους 20 πόντους, ανάλογα με τις διαθέσεις των γηπεδούχων παρά από την προσπάθεια του Αρη (19 λάθη) να ανατρέψει την αρνητική εξέλιξη. Ο Αρης γνώρισε την 6η ήττα του και βρίσκεται στην πέμπτη θέση του ομίλου.

• Στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα (19.30), η ΑΕΚ (5 νίκες-4 ήττες) θα δοκιμασθεί στην έδρα της πρωτοπόρου Μπάνβιτ (6-3) για τον 3ο όμιλο.

• Στον Πανιώνιο, ο τεχνικός Βαγγέλης Ζιάγκος υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης του για τα αρνητικά αποτελέσματα, παρά τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Αντίθετα, αντικαταστάθηκαν οι δύο συνεργάτες του, Λινοξυλάκης και Ραχωβίτσας με τους Μισιακό και Γάσπαρη που αναμένεται να λειτουργήσουν συσπειρωτικά. Στον Προμηθέα, ο Τούρε Μάρι (1,96) πήρε τη θέση του Τρέβορ Ρέλεφορντ.

• «Ο Παναθηναϊκός δεν κυριαρχεί πια οικονομικά στην Ευρώπη. Ο προϋπολογισμός της ομάδας μας επιτρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε τον ενθουσιασμό να διεκδικούμε σπουδαία πράγματα. Αυτή τη στιγμή, στόχος μας είναι να προκριθούμε στα πλέι οφ. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι, γιατί αλλιώς θα χάσουμε τον δρόμο μας», δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καταλανική εφημερίδα Sport, ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα μεθαύριο στο ΟΑΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή