Ευρωλίγκα: Στον «αέρα» η συμμετοχή του Μακ Λιν για τον Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Στον «αέρα» η συμμετοχή του Μακ Λιν για τον Ολυμπιακό

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βαθμός δυσκολίας που καλείται να ανταποκριθεί θετικά ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι με τη Χίμκι (19.00) στη Ρωσία, είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερος απ’ αυτόν που είχε με αντίπαλο τη Μακάμπι, πριν από 48 ώρες στο ΣΕΦ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας αυξήσει και πάλι την αυτοπεποίθησή τους, είναι ικανοί να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους, όπως έκαναν και μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Τζαμέλ Μακ Λιν που έπαθε μυϊκό σπασμό στη μέση στον προχθεσινό αγώνα, ακολούθησε την αποστολή αλλά η συμμετοχή του θα οριστικοποιηθεί σήμερα.

«Το παιχνίδι με τη Μακάμπι το έχουμε ξεχάσει ήδη. Δεν μπορούμε να μένουμε πίσω. Το πιο σημαντικό είναι το επόμενο», είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, πριν από την αναχώρηση της αποστολής για τη Ρωσία και όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον… περίπατο της ομάδας του με τη Μακάμπι, απάντησε: «Είναι καλό το ότι είχαμε άνεση στο σκορ και μπορέσαμε να δώσουμε “ανάσες” σε παίκτες που το χρειάζονται. Απομένει στον αγώνα με τη Χίμκι να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο και στο πλάνο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ο μεγαλύτερος δυνατός περιορισμός του Ρώσου διεθνούς πλέι μέικερ Αλεξέι Σβεντ δεν είναι πανάκεια για την αντιμετώπιση της παραγωγικής επίθεσης που έχει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όπως είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού: «Αποτελεί μεγάλο κομμάτι της επίθεσης της Χίμκι, αλλά υπάρχουν και άλλοι καλοί σουτέρ που μπορούν να σε “σκοτώσουν”. Επιπλέον, έχει επιστρέψει ο Χάνεϊκατ, ο οποίος δεν είχε παίξει στον αγώνα του πρώτου γύρου. Ο Σβεντ δεν καταστρέφει το παιχνίδι της Χίμκι. Υπάρχουν βραδιές που βάζει 30 πόντους, άλλες που βάζει λιγότερους αλλά και πάλι μπορεί να κερδίσει η ομάδα του. Σίγουρα έχει τη μερίδα του λέοντος στο σκορ και στη δημιουργία, αλλά είναι σημαντικό να τους αντιμετωπίσουμε συνολικά, όπως κάνουμε με όλους τους αντιπάλους μας».

«Η νίκη στο Βελιγράδι ήταν σημαντική, αλλά ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι διαφορετικός. Είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες στην Ευρωλίγκα και η βαθμολογική θέση του δείχνει την ανταγωνιστικότητά του. Πιστεύω ότι στην έδρα μας έχουμε καλές πιθανότητες να νικήσουμε, αν ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα», επισήμανε ο Μπαρτζώκας.

Στην πρώτη… δόση της 19ης αγωνιστικής σήμερα θα παίξουν Zαλγκίρις-Βαλένθια, Μακάμπι-Ερυθρός Αστέρας και Μπαρτσελόνα-Μπάμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή