Παναθηναϊκός – Ευρωλίγκα: Να επιστρέψει στις νίκες

Παναθηναϊκός – Ευρωλίγκα: Να επιστρέψει στις νίκες

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία της Ευρωλίγκας και έντεκα αγωνιστικές μέχρι τα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται σήμερα (21.15) την ισόβαθμη Ζαλγκίρις (12 νίκες-7 ήττες) και ύστερα από τις δύο ήττες που γνώρισε, την προηγούμενη εβδομάδα, η νίκη είναι -αυτονόητα επιτακτική ανάγκη για τους «πράσινους».

Η Ζαλγκίρις χαρακτηρίζεται για τη σοβαρότητα του παιχνιδιού της και παίζει με ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Ο Ματ Λοτζέσκι θα απουσιάσει για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι του «τριφυλλιού», ενώ και οι Λιθουανοί θα παίξουν χωρίς τον Παούλιους Γιανκούνας.

«Και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ καλά φέτος, πολύ επιθετικά, αποδίδουν καλό μπάσκετ. Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα μ’ όλη τη σημασία της λέξης. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε επιθετικά σε άμυνα και επίθεση. Να έχουμε καλές αποφάσεις στην επίθεση και μάλιστα γρήγορες. Ο Πάνγκος παίζει εξαιρετικά, αλλά και ο Ουάιτ στην ίδια θέση με τον Γιανκούνας. Και ο Ουλάνοβας μπορεί να παίξει στη θέση του δεύτερου ψηλού. Εχουν παίκτες να τον αντικαταστήσουν» υπογράμμισε ο Τσάβι Πασκουάλ που θεωρεί ότι δεν ευθύνεται ο ρυθμός παιχνιδιού της ομάδας του για τις δύο συνεχόμενες ήττες από τη Φενέρμπαχτσε και την ΤΣΣΚΑ.

«Δεν είμαστε εκτός ρυθμού. Παίζουμε, όμως, πολλά δύσκολα παιχνίδια. Οταν λέω ότι το πρόγραμμα είναι απίθανο, το εννοώ. Οταν χάνεις, είναι πάντα πολύ δύσκολο να παίζεις. Ξέρουμε ότι είναι ένα κομβικό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, όπως το ξέρουν και οι παίκτες και οι οπαδοί».

Για τον Σάρας Γιασικεβίτσιους που επιστέφει στο γνώριμο γι’ αυτόν, Ολυμπιακό Στάδιο και αναμένεται να καταχειροκροτηθεί από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, η Ζαλγκίρις θα έχει δύσκολη αποστολή, αλλά η νίκη δεν είναι ανέφικτη. «Δεν σημαίνει κάτι αν χάνεις με μικρή διαφορά από τη Φενέρμπαχτσε και την ΤΣΣΚΑ. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου και είναι δύσκολο να τους κερδίσεις στην έδρα τους» είπε ο Σάρας και συνέχισε: «Οι ομάδες που στηρίζονται αρκετά στο τρίποντο, πάντα, παίζουν πολύ καλύτερα στα εντός έδρας παιχνίδια. Για εμάς είναι σημαντικό να παίξουμε καλή άμυνα, να τους βγάλουμε από τον ρυθμό που θέλουν και να τους πιέσουμε. Είναι μια ομάδα που παίζει συχνά με αλλαγές στην άμυνα. Θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να αποτρέψουμε τους αιφνιδιασμούς».

• Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, όμως ο Ιωάννης Παπαπέτρου τέθηκε νοκ άουτ, λόγω της κάκωσης στο αριστερό πόδι.

Στο σημερινό πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής θα παίξουν Βαλένθια – Χίμκι και Ρεάλ – Εφές.

• Παίκτης του Πανιωνίου είναι ο Αμερικανός με καταγωγή από το Κονγκό, Σεντρίκ Κουακουμενσά (25 χρ., 2,04).

Ηττες για Αρη και ΠΑΟΚ

H μαχητικότητα του Αρη, με αντίπαλο την ανώτερη Μπεσίκτας στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, δεν είχε αίσια κατάληξη στην 12η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η τουρκική ομάδα νίκησε 65-72 στην παράταση και ουσιαστικά ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες των «κίτρινων» για πρόκριση στους «16». Ο Αρης, που βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου, θα πρέπει να νικήσει στην έδρα της ιταλικής Αβελίνο και στη Θεσσαλονίκη, την Οστάνδη, αλλά και να ευνοηθεί από συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων για να τερματίσει στην 4η θέση. Με 1/2 βολές του Μποχωρίδη, το παιχνίδι (59-59) οδηγήθηκε στην παράταση, στην οποία η Μπεσίκτας πέτυχε σερί 0-9 (59-68) και έφτασε στην 12η νίκη της. Οι ήττες της Βέντσπιλς και της Σαλόν «κάλυψαν» την έβδομη ήττα που γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Τενερίφης (93-79) για τον δεύτερο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (12η αγων.), καθώς παραμένει η τριπλή ισοβαθμία, που δεν ευνοεί μεν τον «Δικέφαλο» του Βορρά, αλλά μπορεί να ανατραπεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, αν πετύχει δύο νίκες, κόντρα στη Νεπτούνας (εντός) και τη Βέντσπιλς (εκτός).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή