Μπάσκετ: «Πράσινο» ακόμη ένα ντέρμπι

Μπάσκετ: «Πράσινο» ακόμη ένα ντέρμπι

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός που έπρεπε να δείξει θετική αντίδραση και διάρκεια σ’ αυτή, το έπραξε μόνο στα 25 πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε τη δεδομένη ανωτερότητά του για τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, στον επίλογο του χθεσινού ντέρμπι και επικράτησε με 68-61 για την Α1. Η ποιότητα θεάματος που πρόσφεραν και οι δύο εκπρόσωποι στην Ευρωλίγκα, δεν ήταν… ευρωπαϊκού επιπέδου, μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην ήταν πρότυπο ομαδικότητας, καθώς στα τέλη Ιανουαρίου αναζητείται ακόμα μεγαλύτερη ομοιογένεια στην επίθεση και στην άμυνά του, αλλά βρήκε δύο παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Ο ένας ήταν ο συνήθης ύποπτος των συγκεκριμένων ντέρμπι, Κέι Σι Ρίβερς που μίλησε στο δεύτερο ημίχρονο, ύστερα από κακή εμφάνιση στο πρώτο 20άλεπτο. Ο έτερος ήταν ο Ντίνος Μήτογλου που έπαιξε οκτώ λεπτά και ήταν πολύ ουσιαστικός στο παιχνίδι του, αποτελώντας «κρυφό άσο στο μανίκι» του Πασκουάλ.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές αγωνιστικής κατεύθυνσης και θα στηριχθεί στα γνώριμα και πολύχρονα ατού τους, Σπανούλη και Πρίντεζη, αναμένοντας την αύξηση της προσφοράς τους. Το σημαντικότερο ερώτημα που θα χρειαστεί να απαντηθεί στον Ολυμπιακό, είναι αν η επιμονή και η πίστη του Σφαιρόπουλου στο υπάρχον αγωνιστικό μοντέλο, δικαιωθούν ή όχι από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα. Ο Μιλουτίνοφ αποβλήθηκε με 5 φάουλ στο 32΄, αφού έπρεπε να προστατευθεί για τα τελευταία λεπτά, ενώ υστέρησε και πάλι το δίδυμο Ρόμπερτς και Τόμπσον.

«Οι παίκτες είναι κουρασμένοι και όταν οι τραυματίες επιστρέψουν στο επίπεδο που πρέπει, ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι δυνατός», είπε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» που απέδωσε την ήττα σε απόλυτο βαθμό στη διαιτησία: «Συγχαρητήρια στην ελληνική διαιτησία. Αρχικά, ήταν ο Πηλοίδης και εν συνεχεία ο Αναστόπουλος που βοήθησαν όταν χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός να «ξεκολλήσει» στο σκορ, ενώ όταν είχε κριθεί το παιχνίδι, «σφύριξαν» για να ισοσκελίσουν τις προηγούμενες αποφάσεις του. Το θέμα είναι σε ποια φάση του αγώνα δόθηκαν τα φάουλ». Ο Πασκουάλ απάντησε ότι έχει κουραστεί να απαντά σε ερωτήσεις για τη διαιτησία και συμπλήρωσε ότι η ομάδα του άξιζε τη νίκη, παρά την άσχημη αρχή που έκανε στο α΄ δεκάλεπτο (11-20).

Αμφότεροι, στρέφουν την προσοχή τους στην Ευρωλίγκα, καθώς ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Φενέρ και χρειάζεται τη νίκη για να μη συνεχιστεί η βαθμολογική πτώση του και ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί μεθαύριο στην έδρα της Μπάμπεργκ, ενώ η πρώτη θέση του πρωταθλήματος και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έχουν κριθεί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντένμον, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 1, Καλάθης 9, Σίνγκλετον 6, Ρίβερς 16 (2), Παππάς 5 (1), Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους12 (2), Μήτογλου 7 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 10 (1), Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 5, Μακλίν 9, Στρέλνιεκς 1, Ρόμπερτς 4, Μπόγρης, Ουίλτζερ 3 (1), Τόμπσον 2.

• Παρελθόν από το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού ύστερα από 13 χρόνια αποτελεί ο Χρήστος Μαρμαρινός, ο οποίος ήταν ανελλιπώς στο προπονητικό επιτελείο επί διοίκησης των αδελφών Αγγελόπουλων.

• Υβριστικά συνθήματα κατά του προπονητή της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, Κώστα Μίσσα, φώναξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, εξαιτίας της συντριβής που γνώρισαν οι νεανίδες του «τριφυλλιού» και ενώ τους αφιερώθηκε η χθεσινή νίκη.

• Η νίκη του Κόροιβου (66-68) επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε τη 14η αγωνιστική. Στον ακέφαλο διοικητικά Αρη τέθηκε θέμα προπονητή και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενδεχομένως, να αντικατασταθεί, ενώ έγινε τηλεφωνική κρούση στον Βαγγέλη Αγγέλου. Τα άλλα αποτελέσματα: Πανιώνιος – Γ.Λ. Φάρος 74-66, Κύμη – Λαύριο 94-81, Προμηθέας – ΠΑΟΚ 81-68, Ρέθυμνο – Κολοσσός 89-61, Τρίκαλα – ΑΕΚ 71-82. Η βαθμολογία: ΠΑΟ 28, Ολυμπιακός 24, Λαύριο 23, Προμηθέας 22, ΠΑΟΚ 22, ΑΕΚ 22, Ρέθυμνο 21, Κολοσσός 21, Κύμη 20, Κόροιβος 19, Αρης 19, ΓΛΦάρος 19, Πανιώνιος 17, Τρίκαλα 17.

• Ο Μάνι Χάρις απολογήθηκε στη διοίκηση της ΚΑΕ για πειθαρχικό παράπτωμα και θα παίξει το σημερινό παιχνίδι της 13ης (προτελευταίας στους ομίλους) αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Ολίμπια (21.00) στη Λιουμπλιάνα, ενώ στην Αθήνα έμεινε ο Ντούσαν Σάκοτα. Η ΑΕΚ χρειάζεται (6 νίκες- 6 ήττες) τη νίκη για να διατηρήσει τις πιθανότητες πρόκρισης της στους «16» της διοργάνωσης, ενώ η άλλοτε κραταιά σλοβενική ομάδα (4 νίκες-8 ήττες) έχει αποκλειστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή