Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός με θέληση και λογική

Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός με θέληση και λογική

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σωματική και πνευματική κούραση έμειναν στα… αποδυτήρια του ΣΕΦ, ο εγωισμός και η αποφασιστικότητα επέστρεψαν στο παρκέ και ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μόνο τα τρία πρώτα δεκάλεπτα για να επιβληθεί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρμπαχτσε (95-70) για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και να υλοποιήσει την πρόσφατη υπόσχεση βελτίωσής του. Ηταν η πρώτη μεστή εμφάνιση των Πειραιωτών (ρεκόρ 13/17 τρίποντα), ύστερα από είκοσι μέρες σχεδόν και ικανοποίησε τους φιλάθλους που επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στους παίκτες και στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

O Oλυμπιακός «εκτοξεύτηκε» από τα αποδυτήρια και στο πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκε με σκορ (34-18) και ρεκόρ παραγωγικότητας, έχοντας… «on fire» τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, που έδωσε «απαντήσεις» στην αμφισβήτηση των προηγούμενων παιχνιδιών, λόγω της μειωμένης προσφοράς του, συγκριτικά με τον χρόνο συμμετοχής και τον δεδομένο ηγετικό ρόλο του. Δεκατέσσερις πόντοι από τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» και στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν επιθετικά οι υπαρχηγοί, Πρίντεζης και Παπανικολάου, με 8 πόντους έκαστος. Στο ίδιο διάστημα, η Φενέρ είχε, μόλις, 15 κατοχές της μπάλας και 3 ριμπάουντ, δείχνοντας πως… δεν έφθασε ποτέ στο Νέο Φάληρο. Η μόνη αντίδραση ήταν στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, με την ανοχή της «ερυθρόλευκης» άμυνας, ιδιαίτερα, στον Ντίξον (15π.). Το σερί 3-14 μείωσε τη διαφορά στους 9 πόντους (38-29) και ανάγκασε τον Σφαιρόπουλο να ζητήσει τάιμ άουτ, χωρίς να επαναφέρει τον Σπανούλη στο παιχνίδι.

Η τουρκική ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι, εξαιτίας της σκληρής άμυνάς της και της χαλαρότητας των γηπεδούχων στον ίδιο τομέα. Στο «μπρα ντε φερ» του τρίτου δεκαλέπτου, η Φενέρ προσπάθησε… μονοδιάστατα, από το «κρεσέντο» του Ντίξον, να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά του σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν –όπως και στο α΄ δεκάλεπτο– αποτελεσματικός στην επίθεσή του και είχε πλουραλισμό (26π.). Η απόσταση των 17 πόντων (71-54) ήταν ασφαλής για την τέταρτη περίοδο και οι γηπεδούχοι πέτυχαν τη 14η νίκη τους. H άμυνα του Ολυμπιακού αδρανοποίησε τρία βασικά ατού της Φενέρ (Ντατόμε, Ουαναμέικερ, Βέσελι), ο κακός Σλούκας έπαιξε μόλις περίπου 8 λεπτά, ενώ στον αντίποδα, η απόδοση του Στρέλιενκς ήταν εντυπωσιακή.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Τόμπσον 6, Μέλι, Μαχμούτογλου, Ουαναμέικερ 7 (1), Σλούκας, Γκούντουριτς 8 (1), Βέσελι 8, Γκιουλέρ 2, Κάλινιτς 3 (1), Ντίξον 24 (6/11 τρίποντα), Ντουβερίογλου 8, Ντατόμε 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακλίν 12 (1), Τολιόπουλος, Σπανούλης 19 (3), Μιλουτίνοφ 5, Στρέλνιεκς 19 (4/4 τρίποντα), Πρίντεζης 12 (2), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 6 (1), Ρόμπερτς 7 (1), Μπόγρης, Γουίλτζερ 3 (1), Τόμπσον 3.

• Τα άλλα αποτελέσματα: Εφές- Βαλένθια 82-66, ΤΣΣΚΑ-Ρεάλ 93-87, Ζαλγκίρις-Μακάμπι 99-84, Μπαρτσελόνα-Αρμάνι 81-83.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή