«Δικέφαλες» πτήσεις πρόκρισης στους «16»

«Δικέφαλες» πτήσεις πρόκρισης στους «16»

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φάση των 16 καλύτερων ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ «πέταξαν» οι «Δικέφαλοι», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που νίκησαν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων και θα συνεχίσουν την ελληνική εκπροσώπηση στη διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην έδρα της Βέντσπιλς (59-80) και κατέκτησε την 3η θέση, παίζοντας με αποφασιστικότητα και στα 4 δεκάλεπτα και σταθερό προβάδισμα στο σκορ. Πέντε παίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Κρουμπάλι 12, Χαραλαμπόπουλος 12, Μαργαρίτης 13, Γκος 10, Τζόουντς 11).

Στο ΟΑΚΑ, δύο εύστοχα τρίποντα από τον Βασιλόπουλο και τον Σάκοτα… υπέγραψαν τη νίκη επί της Μπαϊρόιτ (83-81) και σε συνδυασμό με τα ευνοϊκά αποτελέσματα από την Τουρκία και την Ιταλία πέτυχαν τον στόχο της ΑΕΚ (3η θέση). Η «Ενωση» ήταν πίσω στο σκορ μέχρι και το 3ο δεκάλεπτο (57-66) από τη γερμανική ομάδα στο ΟΑΚΑ (μόλις 350 θεατές), αλλά στην τελευταία περίοδο έπαιξε το τελευταίο χαρτί της. Η Μπαϊρόιτ προηγήθηκε 77-81 στα 50΄΄ πριν από τη λήξη, αλλά «λύγισε» από τα δύο τρίποντα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να προστατεύσει τη διαφορά της νίκης της στον πρώτο αγώνα (81-73) και την πρόκρισή της ως τέταρτη του ομίλου. Στην Τουρκία, η Στρασμπούρ επικράτησε εύκολα της Μπάνβιτ (63-80), αλλά η ΑΕΚ χρειαζόταν και νίκη της Βενέτσια επί της Εστουντιάντες. Το παιχνίδι στη Βενετία τελείωσε τρία λεπτά μετά αυτό στο ΟΑΚΑ και είχε σασπένς, καθώς οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε τρίποντο στα 5 δευτερόελεπτα. Κορυφαίοι σκόρερ της ΑΕΚ ήταν οι Χάρις (23), Σάκοτα (20) και η Μπαϊρόιτ είχε τους Μπρουκς (14) και Γιορκ (18).

Σε τέλμα ο Αρης

O Αρης θα ολοκληρώσει στο σημερινό παιχνίδι με την Οστάνδη (19.30) την ευρωπαϊκή εκπροσώπησή του στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τα προβλήματά του είναι πιο σημαντικά. Mε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του στην ΕΕΑ και αποβολή από το πρωτάθλημα, εάν δεν συμπληρωθεί και πάλι το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ από την αίτηση που κατέθεσαν οι πρώην παίκτες του Σίμτσακ και Καββαδάς, κινδυνεύει η ομάδα και ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί της άρχισαν κατάληψη στα γραφεία της ΚΑΕ. Μία ημέρα μετά την αναβληθείσα γενική συνέλευση της ΚΑΕ Αρης, λόγω συνέχισης των διαπραγματεύσεων της ομάδας επιχειρηματιών με τον μεγαλομέτοχο Νίκο Λάσκαρη, το «τσουνάμι» των ογκωδέστατων προβλημάτων απειλεί να πνίξει τη λειτουργία της ομάδας. Ο χρόνος είναι άκρως πιεστικός για τον Αρη και τον υπόδικο Νίκο Λάσκαρη, ο οποίος συμφωνεί για την παραχώρηση των μετοχών του στο νέο διοικητικό σχήμα, αλλά αρνείται λόγω οικονομικής αδυναμίας και μπλοκαρισμένων τραπεζικών λογαριασμών από την προσωπική δικαστική διαμάχη στην υπόθεση διαδικτυακής πώλησης χρυσού, να πληρώσει ειλημμένες υποχρεώσεις στο ελληνικό Δημόσιο και στην εφορία. Οι προσφυγές των δύο παικτών και ενός μάνατζερ θα συζητηθούν αύριο στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού για την κατάπτωση ή όχι της εγγυητικής επιστολής.

Τα γραφεία της ΚΑΕ βρίσκονται υπό κατάληψη από πενήντα οπαδούς του Αρη, ώστε να πιεσθεί ο Λάσκαρης και να υπογραφεί το συμφωνητικό παραχώρησης των μετοχών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή