Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: «Η κριτική μάς πεισμώνει»

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: «Η κριτική μάς πεισμώνει»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ανάλογη συνέχεια της πειστικής εμφάνισης με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε, πριν από μία εβδομάδα, αλλά μακριά από το ΣΕΦ, θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός που θα παίξει σήμερα (21.45) στη Μαδρίτη, κόντρα στη Ρεάλ.

Οι γηπεδούχοι υπολείπονται μιας νίκης των φιλοξενουμένων και βρίσκονται στην τέταρτη θέση, διεκδικώντας το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με το πρόγραμμά του στις 8 τελευταίες αγωνιστικές, υπολογίζει πρωτίστως στις εντός έδρας νίκες που μπορεί να σημειώσει και ο σημερινός αγώνας δεν είναι «ζωής ή θανάτου», όπως είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που συμπλήρωσε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Βέβαια δεν γίνεται να νικάς παντού και πάντα, καμία ομάδα δεν μπορεί, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το καταφέρουμε».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θεωρεί ότι η περίοδος κάμψης που παρουσίασε η ομάδα έχει ολοκληρωθεί, ενώ παραδέχθηκε ότι η κριτική που έγινε, δυνάμωσε τον εγωισμό και την αυτοπεποίθηση των παικτών του.

«Οι παίκτες είναι άνθρωποι, το ίδιο και οι προπονητές. Είναι λογικό όλοι να κάνουν λάθη. Το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως έχει διάρκεια όλα αυτά τα χρόνια και τον χαρακτήρα να παίρνει τα ματς που πρέπει. Υπήρχε, λοιπόν, η κριτική και σωστά υπήρχε, γιατί όταν δεν παίζεις καλά, υπάρχει κριτική, αλλά αυτό όντως μας πεισμώνει, μας κάνει πιο δυνατούς, όχι ότι δεν προσπαθούσαμε να βγούμε από αυτό που είχαμε μπει, αλλά ήταν ένα ντεφορμάρισμα».

Ο Κώστας Παπανικολάου εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, αλλά θα παίξει, ενώ αντίθετα, από τη Ρεάλ θα απουσιάσουν ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Αγιόν.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατάταξη και αυτό συμβαίνει γιατί είναι πολύ ανταγωνιστικός και δεν αφήνει καμία μπάλα να χαθεί. Είναι πάντα δύσκολο να κερδίσεις τον Ολυμπιακό.

Εάν δεν είμαστε σε θέση να βγάλουμε επιθετικότητα στο παρκέ, τότε θα έχουμε πρόβλημα», ήταν τα λόγια του προπονητή της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο.

Η 22η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Φενέρ – Μπάμπεργκ, Ερυθρός Αστέρας – Αρμάνι και Ζαλγκίρις – Χίμκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή