Μπάσκετ: Νίκη παραμονής Αρη επί του Λαυρίου

Μπάσκετ: Νίκη παραμονής Αρη επί του Λαυρίου

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δύναμη του κόσμου και η αλληλεγγύη παικτών και προπονητή κόντρα στα δυσθεώρητα οικονομικά χρέη και στην πλήρη διοικητική αστάθεια ώθησαν τον Αρη σε μία ακόμη νίκη παραμονής, με αντίπαλο το Λαύριο (80-69). Oι «κίτρινοι» έδειξαν αποφασιστικότητα απέναντι στην τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος, δημιούργησαν σταθερό προβάδισμα διψήφιου αριθμού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχαν την απαιτούμενη ψυχραιμία για να κατακτήσουν την έκτη νίκη τους, όταν το Λαύριο (Λαμπ 16 π., Τζόνσον 14 π.) μείωσε μέχρι τους 5 πόντους στο 37΄ (70-65). Το τρίποντο του Μποχωρίδη έκρινε το παιχνίδι που παρακολούθησαν 3.000 θεατές, συνεισφέροντας με κουπόνια ενίσχυσης υπέρ της ομάδας, πριν εισέλθουν στις κερκίδες. Ο Αρης έδειξε ότι ευνοήθηκε σημαντικά από το τέλος των υποχρεώσεών του στο Τσάμπιονς Λιγκ και την επιστροφή του Αθηναίου (12 π., 12 ασ.), ενώ μεγάλη απόδοση είχαν ακόμα τρεις Ελληνες (Μποχωρίδης 10 π., Τσαϊρέλης 18 π., Μούρτος 15 π.).

Στη Ρόδο, ο Κόροιβος αιφνιδίασε τον Κολοσσό και προηγήθηκε με διαφορά 14 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι γηπεδούχοι με έξτρα κίνητρο την άσχημη φιλοξενία που είχαν στην Αμαλιάδα για τον αγώνα του πρώτου γύρου, όπως υποστηρίζουν, αξιοποίησαν τα ψυχικά αποθέματά τους και με τη δύναμη της άμυνας ανέκτησαν τον έλεγχο του ρυθμού και δεν έδωσαν άλλη ευκαιρία στον Κόροιβο. Οι Ροδίτες επιβλήθηκαν (86-71), έχοντας πρωταγωνιστές τους Τζόουνς (16 π.) και Μπρέι (19 π.), ενώ τέσσερις παίκτες (Χάινς 13, Κον 11, Ντεκοζί 10, Κάρσον 12) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Κοροίβου.

Στην Πάτρα, ο Προμηθέας πέτυχε επαγγελματική νίκη κόντρα στον Πανιώνιο (69-58) που είχε 5% ευστοχία στα τρίποντα (1/21) και όσο αν προσπάθησε αμυντικά (12 περισσότερα ριμπάουντ) δεν διέθετε επιθετικές επιλογές από την περιφέρεια.

Οι Φαγέ (14 π.), Χολ (13 π.) και Γκίκας ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους, ενώ οι 5 ξένοι παίκτες του Πανιωνίου σημείωσαν συνολικά 22 πόντους και πρώτοι σκόρερ ήταν οι Σακελλαρίου (12 π.) και Σαρικόπουλος (13 π.)

Η βαθμολογία: ΠΑΟ 32, Ολυμπιακός 28, Λαύριο 26, ΑΕΚ 26, Προμηθέας 26, Κολοσσός 25, ΠΑΟΚ 23, Ρέθυμνο 23, Κόροιβος 22, Αρης 22, ΓΣΛ Φάρος 21, Κύμη 21, Πανιώνιος 19, Τρίκαλα 19.

Με το παιχνίδι Κύμης – ΠΑΟΚ (18.15) θα ολοκληρωθεί σήμερα η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι αντίπαλοι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Η κλήρωση της ΑΕΚ στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι θεωρητικά καλύτερη σχετικά με τη δυναμικότητα της τσεχικής Νίμπουργκ, συγκριτικά με την τουρκική Καρσίγιακα την οποία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ. Οι Τσέχοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του δεύτερου ομίλου με ρεκόρ 10-4 και έχει μέσον όρο επίθεσης 82,3 πόντους και 78,6 πόντους στη άμυνά της. Στο πρωτάθλημα Τσεχίας είναι αήττητη, μετρώντας 21 νίκες. «Θεωρώ ότι την περίοδο που θα αντιμετωπίσουμε τη Νίμπουρκ θα είμαστε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί. Δεν διαθέτει βαρύ όνομα ως ομάδα, αλλά έχει σταθερή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια», υποστήριξε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα. Με ρεκόρ 10-4 τερμάτισε και η Καρσίγιακα στον πρώτο όμιλο, έχοντας μέσον όρο επίθεσης 85,1 πόντους και δέχεται 82,9 στις έως τώρα αναμετρήσεις της στη διοργάνωση. Στο τουρκικό πρωτάθλημα έχει ρεκόρ 6 νίκες και 12 ήττες. «Η Καρσίγιακα έχει καλούς παίκτες ειδικά στην επίθεση και συνηθίζει να πηγαίνει σε υψηλά σκορ. Θεωρώ ότι έχουμε τις πιθανότητές μας», ήταν η εκτίμηση του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ και στην Πυλαία (6-7 Μαρτίου) και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (13-14 Μαρτίου). Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί θα παίξει στα προημιτελικά με τον νικητή του ζευγαριού Μούρθια – Τενερίφη και η ΑΕΚ με την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Νέπτουνας – Στρασμπούρ.

Τα άλλα ζευγάρια της φάσης των «16»: Ναντέρ – Μπάνβιτ, Λούντβιχσπουργκ – Ολντενμπουρκ, Ζιέλονα Γκόρα – Μονακό και Μπαϊρόιτ – Μπεσίκτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή