Μπασκετ: Νέα ποινή αποκλεισμού

Μπασκετ: Νέα ποινή αποκλεισμού

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συγκέντρωση των αλλεπάλληλων ποινών απαγόρευσης στα γήπεδα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τείνει να εξελιχθεί σε… συνήθεια, καθώς και ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να τιμωρήσει τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ για το επόμενο τρίμηνο, εξαιτίας σχολίου του στο Instagram σχετικά με τον διαιτητή Σπύρο Γκόντα.

Δύο εβδομάδες μετά την πρόσφατη τιμωρία ετήσιου αποκλεισμού που επέβαλε η Ευρωλίγκα στον Δ. Γιαννακόπουλο για την υβριστική αντιπαράθεσή του με Τούρκους φιλάθλους στα social media κι ενώ εκκρεμεί η έφεση για εξάλειψη της ποινής ή μείωσή της (υπάρχει περιθώριο ενός μηνός), το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο του ΕΣΑΚΕ δίκασε το προ 4μήνου σχόλιο και πάλι στο Instagram για τον διαιτητή Γκόντα.

Εκτός από την απαγόρευση εισόδου, επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ. Στην αντίδραση του Δ. Γιαννακόπουλου, τονίζεται ότι υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» της Δικαιοσύνης για παρόμοιες υποθέσεις παραβατικής συμπεριφοράς μελών της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων» τόνισε ότι πίσω από την τιμωρία του «κρύβεται» σχετική καταγγελία των «ερυθρόλευκων» και ενημέρωσε ότι στο μέλλον θα καταγγέλλει κάθε μορφή δυσφήμησης του αθλήματος από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Στη δήλωση του, απευθύνεται με ερωτήματα προς τη Δικαιοσύνη για τις εξής περιπτώσεις: «Στις 29/1 μετά την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους από τον Παναθηναϊκό οι κ. Σφαιρόπουλος και Παπανικολάου δήλωσαν ξεκάθαρα ότι έχασαν λόγω διαιτησίας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού με μένος και ειρωνεία κατακεραύνωσε τους διαιτητές επιτιθέμενος απαξιωτικά προς εκείνους φανατίζοντας και προτρέποντας σε βία.

Στις 31/1 η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανάρτησε στην επίσημη σελίδα της στο YouTube βίντεο μέσω του οποίου στοχοποιούσε διαιτητές ξεκάθαρα καταλογίζοντάς τους δόλο, ενώ οι ίδιες οι φάσεις που επικαλούνταν αυτοαναιρούνταν! Την ίδια ημέρα, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, στη διάρκεια κλήρωσης διαιτητών, τους επιτέθηκε στα μέλη της ΚΕΔ με ντροπιαστικές εκφράσεις.

Στις 5/2 ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργίου κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του από τον αθλητή της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργο Μπόγρη. Ε, ρε αθάνατη Ελληνική Δικαιοσύνη».

• Ο Παναθηναϊκός, παρουσία του Μάικ Τζέιμς και του Γιάννη Μπουρούση, συνέτριψε τον ΓΣΛ Φάρο (103-70) στο ΟΑΚΑ, έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και παρέμεινε αήττητος στη 16η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας.

• Τρίτη νίκη πέτυχε η Εθνική Γυναικών στην 4η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας εύκολα της Πορτογαλίας (81-59) στη Χαλκίδα και βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου, ενώ χρειάζεται να νικήσει εκτός έδρας και τη Μ. Βρετανία, τον επόμενο Νοέμβριο, για να τερματίσει πρώτη. Κορυφαίες σκόρερ της Εθνικής ήταν η Μάλτση (20 π.), Γέμελος (18 π.) και Φασούλα (11 π.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή