Μπασκετ – ΑΕΚ: Εφαλτήριο επανεκκίνησης

Μπασκετ – ΑΕΚ: Εφαλτήριο επανεκκίνησης

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάκτηση του τέταρτου Κυπέλλου στην ιστορία της ΑΕΚ, που νίκησε τον Ολυμπιακό (88-83) στον τελικό του Ηρακλείου, είναι η πιο τρανή απόδειξη των τριών τελευταίων ετών, ότι η «Ενωση» μπορεί να «σπάσει» τον διπολισμό διεκδίκησης τίτλων από τους «αιώνιους» αντιπάλους.

Η ειδοποιός διαφορά της ΑΕΚ ήταν η απόδοση των ξένων παικτών της, συγκριτικά με αυτούς του Ολυμπιακού (εξαίρεση ο Μιλουντίνοφ) και το πάθος που είχε η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο των 50 χρόνων από τη συμπλήρωση του ευρωπαϊκού τίτλου των «κιτρινόμαυρων» στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968. Υστερα από 19 αλλαγές ξένων, την τελευταία 3ετία, η ΑΕΚ βρήκε την ποιοτική βελτίωσή της από τις δυνατότητες των Χάρις, Πάντερ, Χάντερ και Τζέιμς.

«Το Κύπελλο δεν είναι σταθμός, αλλά μια στάση της πορείας μας» είπε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος και οριοθέτησε τον επόμενο στόχο που είναι η πρόκριση της ομάδας στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να ζητήσει τη διεξαγωγή του στο ΟΑΚΑ και να δημιουργήσει συνθήκες επανάληψης του έπους του ’68.

Στον Ολυμπιακό η απώλεια του Κυπέλλου και κυρίως η… αναιμική εμφάνιση των «ερυθρολεύκων», ιδιαίτερα από τους Αμερικανούς Τόμπσον και Ρόμπερτς, «άνοιξε» νέο κύκλο αυτοκριτικής. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναζητεί, ήδη, ξένο παίκτη για νέα προσθήκη στο υπάρχον δυναμικό (περιθώριο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου) και χωρίς να αντικαταστήσει έναν εκ των Ρόμπερτς ή Τόμπσον. Υποψήφιοι είναι οι Αμερικανοί Ντόντεϊ Ντρέιπερ (34 χρ., 1.80), Σόνι Γουίμς και Σίλβεν Λάντεσμπεργκ.

• Ντεμπούτο στη Μόσχα και με αντίπαλο τη Χίμκι, μεθαύριο, θα κάνουν οι νεοαποκτηθέντες παίκτες του Παναθηναϊκού, Μάικ Τζέιμς και Αντριάν Πέιν, ενώ αντίθετα στην αποστολή δεν θα συμπεριληφθούν οι τραυματίες Γκέμπριελ και Λοτζέσκι.

• Οι 15 παίκτες που ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις της εθνικής ομάδας, εκτός αυτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που έχουν υποχρεώσεις αύριο και μεθαύριο στην Ευρωλίγκα, βρίσκονται στο Ηράκλειο για τα δύο επόμενα προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αντιπάλους την Εσθονία και τη Μεγάλη Βρετανία, με στόχο τη συνέχιση της αήττητης πορείας.

• «Είναι τρελό το πόσα έχει προσφέρει αυτή η πορτοκαλί μπάλα του μπάσκετ σε μένα και στην οικογένειά μου». Με αυτό το ρεαλιστικό και συγκινητικό σχόλιο στο Ιnstagram, o Γιάννης Αντετοκούνμπο (16 π.), αποτίμησε τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του στον φετινό Ολ σταρ αγώνα του ΝΒΑ, ενώ κατοχύρωσε νομικά το «Greek Freak» στις ΗΠΑ για εμπορική χρήση. Η ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς νίκησε την ομάδα του Στεφ Κάρι (148-145), ενώ ο «βασιλιάς» των Καβαλίερς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης (29 π., 10 ρ., 8 ασ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή