«Επεσε» η ποινή του Δ. Γιαννακόπουλου

«Επεσε» η ποινή του Δ. Γιαννακόπουλου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από καθυστέρηση αρκετών ημερών, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε την απόφασή της σχετικά με την ένσταση που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την ποινή αποκλεισμού ενός έτους.

Παρότι δεν εξαλείφεται η ποινή, όπως ζητούσε από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση έπεσε στους 5 μήνες (μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου δηλαδή), ενώ επεβλήθη πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ.

«Ο δικαστής εφέσεων της Εuroleague εξέδωσε απόφαση την Τρίτη σχετικά με την έφεση στην αρχική απόφαση του Ανεξάρτητου Πειθαρχικού Δικαστηρίου της διοργάνωσης, για τις δημόσιες δηλώσεις που απευθύνονται σε οπαδούς της Euroleague, οι οποίες έγιναν από τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο του Παναθηναϊκού Superfoods Athens.

Παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκε το αίτημα για την πλήρη διαγραφής της ποινής απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για ένα έτος στον κ. Γιαννακόπουλο, ο δικαστής εφέσεων τροποποίησε την ποινή και τη μείωσε σε πέντε μήνες, προσθέτοντας πρόστιμο. Η απαγόρευση θα ισχύσει από την ανακοίνωση της αρχικής απόφασης (5 Φεβρουαρίου) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, δηλαδή μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Το πρόστιμο που περιλαμβάνει η ποινή για τον κ. Γιαννακόπουλο είναι 60.000 ευρώ.

Η τιμωρία αφορά παραβίαση του άρθρου 24.1 του πειθαρχικού κώδικα της Ευρωλίγκας, το οποίο θεωρεί σοβαρή παράβαση τις δημόσιες δηλώσεις που προσβάλλουν τα συμφέροντα της διοργάνωσης», τονίστηκε σχετικά από τη διοργανώτρια αρχή.

Μέχρι αργά χθες βράδυ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε προβεί σε κάποια απάντηση προς την Ευρωλίγκα, η οποία αγωνιστικά επιστρέφει με το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή και τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που να «καίγεται» για νίκη, αφού μετά τη νέα αποτυχία του εκτός έδρας απέναντι στη Χίμκι, κατρακύλησε στην 7η θέση της κατάταξης (14-9), ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 2η με 16-7 (αν τερματίσουν σ’ αυτή τη θέση οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στα πλέι οφ με το πλεονέκτημα έδρας να έχει η ομάδα του Σφαιρόπουλου).

Οι «πράσινοι», θα έχουν ετοιμοπόλεμο τον Κέι Σι Ρίβερς που ένιωσε «σφίξιμο» στον αυχένα, αλλά και τον Ματ Λοτζέσκι ύστερα από τις 14 Ιανουαρίου, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Κένι Γκάμπριελ.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός δεν έχει προβλήματα της τελευταίας στιγμής, ενώ έχει ενισχυθεί ήδη με τον Μπόμπι Μπράουν, ο οποίος συμμετείχε στο προχθεσινό φιλικό κόντρα στο Λαύριο (97-75). Τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, πήρε και ο Κιμ Τιλί στο συγκεκριμένο ματς.

• Κατατέθηκε η προσφυγή στον ΑΣΕΑΔ που είχε προαναγγείλει ο Αρης, για την ποινή δύο αγωνιστικών χωρίς θεατές που του είχε επιβληθεί για το ματς με το Λαύριο. Οι «κιτρινόμαυροι» αιτήθηκαν να εκδικαστεί η υπόθεση στην αμέσως επόμενη δικάσιμο, δηλαδή αύριο, όμως τελικά προγραμματίστηκε για μια εβδομάδα αργότερα (8/3). Τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων» είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ (11/3) και Προμηθέα (24/3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή