Πρώτο τζάμπολ πρόκρισης για ΠΑΟΚ

Πρώτο τζάμπολ πρόκρισης για ΠΑΟΚ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξασφάλιση της νίκης είναι ο κύριος στόχος του ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα του με την Καρσίγιακα, σήμερα (19.30) στο κλειστό της Πυλαίας για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και αναλόγως με την εξέλιξη του σκορ, ο «Δικέφαλος» του Βορρά θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά πόντων ενόψει του δεύτερου αγώνα, ύστερα από μια εβδομάδα, στην Τουρκία. Η πορεία της Καρσίγιακα στο τουρκικό πρωτάθλημα, και στο οποίο κινδυνεύει με υποβιβασμό, δεν αποπροσανατολίζει τον ΠΑΟΚ, καθώς η αντίπαλός του πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (προκρίθηκε ως δεύτερη) και διαθέτει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης.

«Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα παιχνίδι, το οποίο περιμένουμε με ανυπομονησία. Εχουμε μεγάλο κίνητρο, οι παίκτες έχουν πολύ μεγάλη διάθεση και θεωρώ ότι θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και θα δείξουμε μία πολύ καλή εικόνα. Η Καρσίγιακα έχει ταλέντο, προσωπικότητα και ειδικά οι Αμερικανοί παίκτες της είναι υψηλού επιπέδου. Η πρόκριση θα παιχτεί στα δύο παιχνίδια», υποστήριξε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου, ενώ αναμένεται σημαντική προσέλευση των φιλάθλων.

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τον αυριανό, πρώτο αγώνα με την τσεχική Νίμπουργκ στο ΟΑΚΑ, έχοντας πληρότητα παικτών και ενθουσιασμό για το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ευρωλίγκα

Ο απόηχος της εκτός έδρας νίκης του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πρόσφατο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, επανέφερε την ηρεμία στους Πειραιώτες που προκρίθηκαν μαθηματικά στα πλέι οφ και χρειάζονται τρεις ακόμα νίκες για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας, ενώ αντίθετα στον Παναθηναϊκό υπάρχει προβληματισμός. Οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν υπέρβαση για την κατάληψη της 4ης θέσης στη βαθμολογία, αναζητώντας εκτός έδρας νίκες και ενώ θα πρέπει, πρωτίστως, να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα πλέι οφ.

• Στο σημείο… μηδέν παραμένει η ΚΑΕ Αρης όπου υπάρχει επίσχεση εργασίας στα γραφεία της από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ χθες εξέπνευσε η προθεσμία της ομάδας επιχειρηματιών προς τον μεγαλομέτοχο Νίκο Λάσκαρη για να αποδεχτεί ή όχι την πρόταση κάλυψης χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, με αντάλλαγμα τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της εταιρείας. Το ζεύγος Λάσκαρη δεν έδωσε απάντηση και η πλήρης αβεβαιότητα συνεχίζεται στους «κιτρινόμαυρους» και είναι πολύ πιθανή η οριστική απόσυρση του ενδιαφέροντος από τους επιχειρηματίες.

• Με την αναμενόμενη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Αρη (86-66) ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δήλωσαν δύο αλλαγές παικτών, αντικαθιστώντας τους Τόμπσον και Ουίλτζερ με τους Μπράουν και Τιλί για τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου. Τα άλλα αποτελέσματα: ΓΣΛ Φάρος-Κύμη 80-91, ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 58-54, Λαύριο-Ρέθυμνο 78-77, Πανιώνιος-Κόροιβος 70-59, Προμηθέας-ΠΑΟ 91-108, ΑΕΚ-Κολοσσός 95-79. Παράλληλα, η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟ στις 18 του μηνός συνέπτυξε αναγκαστικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας μπάσκετ των «πρασίνων» που θα δώσουν τέσσερις αγώνες σε διάστημα εννέα ημερών, εκτός με Ρεάλ (8/3), εντός με Πανιώνιο (11/3), εντός με Κύμη (13/3) και εντός με Ουνικάχα Μάλαγα (16/3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή