Ανώμαλη προσγείωση στο ΣΕΦ – Η αδιάφορη Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό με 90-63

Ανώμαλη προσγείωση στο ΣΕΦ – Η αδιάφορη Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Ολυμπιακό με 90-63

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kόντρα στη λογική των προγνωστικών, ο Ολυμπιακός, που προερχόταν από δύο σημαντικές νίκες, ηττήθηκε στην έδρα του από την Μπαρτσελόνα (63-90) για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και, αν σήμερα η Φενέρ επικρατήσει της ΤΣΣΚΑ, στην Κωνσταντινούπολη, οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στην τρίτη θέση, ενώ απώλεσαν όλες τις μαθηματικές πιθανότητες διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Πάντως, το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ δεν κινδυνεύει και σημασία θα έχει ο αντίπαλος στα πλέι οφ.

Η Μπαρτσελόνα υπερασπίστηκε το γόητρό της, καθώς έχει αποκλεισθεί, αλλά έδειξε, ύστερα από το πρώτο πεντάλεπτο, όταν δεν πήγε στο Νέο Φάληρο για… τουρισμό. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ήταν άκεφος, έδειχνε εφησυχασμένος ότι σε κάποια χρονική στιγμή του αγώνα θα «επέστρεφε» στο παιχνίδι, αλλά δεν αποφάσισε να το κάνει. Οι Καταλανοί έλεγξαν τον ρυθμό, με τον Ερτέλ (7 ασ.) και τον Κόπονεν, ενώ οι Τόμιτς και Μοερμάν –με την… άδεια των αντιπάλων ψηλών– πρωταγωνίστησαν κάτω από το καλάθι των γηπεδούχων. Η ευστοχία των παικτών του Σβέτισλαβ Πέσιτς στα δίποντα (26/46) ήταν χαρακτηριστική της αυτοπεποίθησης που είχαν στην εκτέλεση των επιθετικών προσπαθειών τους, ενώ στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός «προσπέρασε» στο σκορ (41-40, 3π Παπαπέτρου) για τελευταία φορά, αλλά δέχθηκε σερί 3-17 και, στη συνέχεια του αγώνα, μετατράπηκε σε… «κομπάρσο».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακλίν 14, Μπράουν 3, Παπαπέτρου 9 (3), Σπανούλης 10 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μιλουτίνοφ 4, Στρέλνιεκς 5 (1), Τιλί, Πρίντεζης 14 (1), Μάντζαρης 2, Ρόμπερτς 2, Γουίλτζερ, Τόμπσον.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ρίμπας 3 (1), Πρέσεϊ, Τζάκσον, Ναβάρο 8 (2), Ερτέλ 13, Κούρουκς, Οριόλα 12 (1), Κόπονεν 14 (1), Κλαβέρ 4, Τόμιτς 19 (10 ριμπάουντ), Μοερμάν 17.

«Απομένουν πέντε αγώνες, μέχρι τα πλέι οφ και είναι πέντε… τελικοί για τον Παναθηναϊκό για να κατακτήσουμε την υψηλότερη δυνατή θέση», απεφάνθη ο Τσάβι Πασκουάλ, πριν από τη χθεσινή αναχώρηση των «πράσινων» για τη Μάλαγα και ενόψει του σημερινού παιχνιδιού με την Ουνικάχα (21.00). Ο Παναθηναϊκός Superfoods προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες (Ολυμπιακό και Ρεάλ), έχει «κατηφορίσει» στην 6η θέση από την 3η που ήταν πριν από 15 ημέρες, το πρόγραμμα του έχει μόνο μία εντός έδρας αναμέτρηση στις 5 τελευταίες αγωνιστικές και «καίγεται» για εκτός έδρας νίκες.

«Είναι πρόβλημα που έχουν όλες οι ομάδες μακριά από τις έδρες τους. Εχουμε νικήσει μόνον τρία παιχνίδια εκτός έδρας, αλλά, αν νικήσουμε, τα τρία επόμενα δεν θα μιλάμε το ίδιο γι’ αυτή την κατάσταση. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στα επόμενα παιχνίδια», ήταν τα λόγια του Καταλανού τεχνικού που θα έχει στη διάθεσή του τον Γκιστ, αλλά όχι και τους Παππά και Λοτζέσκι.

Η 26η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με το ντέρμπι Φενέρμπαχτσε – ΤΣΣΚΑ. Tα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: Ερυθρός Αστέρας – Βαλένθια 106-90, Μπάμπεργκ – Ανατολού Εφές 88-79, Μακάμπι – Χίμκι 91-94.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή