Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Aντίπαλός του ο εαυτός του

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Aντίπαλός του ο εαυτός του

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευκολότερο βράδυ στην Ευρωλίγκα (27η αγωνιστική) είχε ο Παναθηναϊκός Superfoods στο ΟAKA, όπου νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα (91-71) και διατήρησε τις μαθηματικές πιθανότητές του ακόμα και για την κατάκτηση της 4ης θέσης (πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ) στη βαθμολογία, καθώς η ήττα της Ρεάλ στην έδρα της Βαλένθια (86-78) αποτελεί «δώρο-έκπληξη», προκαλώντας τριπλή ισοβαθμία με Ζαλγκίρις που επιβλήθηκε της Αρμάνι (77-65), Ρεάλ και ΠΑΟ (16 νίκες-11 ήττες), ενώ νίκη αύριο της Χίμκι επί της Εφές θα κάνει την ισοβαθμία τετραπλή!

Με τον Νικ Καλάθη να σκοράρει 17 πόντους και να κάνει 10 φορές… ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του για τα καλάθια που σημείωσαν από δικές του ασίστ, οι «πράσινοι» ήταν συγκεντρωμένοι το α΄ δεκάλεπτο (24-15), έδωσαν δικαιώματα στους Σέρβους φιλοξενούμενους (7 άστοχες βολές) στη δεύτερη περίοδο (45-35) και ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο. Η διαχείριση του Μάικ Τζέιμς (3/4 δ., 1/3 τρ., 5 ασίστ) ήταν λελογισμένη και δεν… μείωσε τους συμπαίκτες του, με τον Κρις Σίνγκλεντον να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση. Ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε μέχρι τους 13 πόντους (80-67), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ανησύχησε.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 21 (4), Ρίβερς 11 (1), Τζέιμς 9 (1), Πέιν 2, Παππάς 9, Γκιστ 3, Βουγιούκας 3, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 17, Αντετοκούνμπο 5.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Κέσελ, Νταβίντοβατς 17 (3), Λάζιτς 3 (1), Ντόμπριτς 3, Φελντέιν 6, Γιάνκοβιτς 5, Ρότσεστι 7, Ομιτς 15, Λεσόρ 9, Ενις 1, Μπιέλτισα 5.

• Η Φενέρ νίκησε εύκολα τη Μακάμπι (87-73) και θα ανέβει στη 2η θέση της βαθμολογίας αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί σήμερα στη Μόσχα.

Επιστολή και DVD για τα διαιτητικά λάθη

Διαμαρτυρία για τη διαιτητική αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα για προνομιακή μεταχείριση του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε στην Ευρωλίγκα, εξέφρασε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με επιστολή του προς τη διοργανώτρια αρχή και κοινοποίησή της σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες και σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Η επιστολή τού Παναθηναϊκού συνοδεύεται από DVD με αμφισβητούμενες φάσεις και φάκελο με στατιστικά που δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει αδικηθεί, ενώ στο στόχαστρο των «πράσινων» είναι οι διαιτητές Λαμόνικα, Πουλκ και Ρίζικ. Τέσσερα κορυφαία ισπανικά ΜΜΕ (AS, Marca, Mundo Deportivo, Sport) ανέφεραν στα πρώτα θέματά τους τη συγκεκριμένη επιστολή, την οποία έλαβε και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου, χωρίς να απαντήσει επισήμως, ενώ το DVD δόθηκε στην επιτροπή διαιτησίας της διοργάνωσης, προκειμένου να τοποθετηθεί για τις επίμαχες φάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή