Ευρωλίγκα: Δεύτερη θέση ή επιλογή;

Ευρωλίγκα: Δεύτερη θέση ή επιλογή;

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στόχος τριών νικών στις τελευταίες αγωνιστικές, αρχής γενομένης από το σημερινό, εντός έδρας παιχνίδι, κόντρα στην Εφές Αναντόλου (21.00), είναι εφικτός για τον Ολυμπιακό, που μπορεί να επιστρέψει στη δεύτερη θέση της Ευρωλίγκας, αν η Φενέρμπαχτσε γνωρίσει μία ήττα σε έναν εκ των δύο δύσκολων εδρών που θα δοκιμαστεί, γιατί κι αν ακόμα η τουρκική ομάδα επικρατούσε στον χθεσινό αγώνα του Βελιγραδίου, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα, στην επόμενη και προτελευταία αγωνιστική, θα πρέπει να νικήσει τη Χίμκι στη Μόσχα. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι», εφόσον νικήσουν σήμερα την Εφές, θα παίξουν την επόμενη εβδομάδα στη Μάλαγα και στην τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθούν τη Ζαλγκίρις. Το πλεονέκτημα έδρας είναι εξασφαλισμένο για τον Ολυμπιακό και τη Φενέρ, είτε στη δεύτερη είτε στην τρίτη θέση και εφόσον αμφότεροι δεν θα προτιμήσουν αντίπαλο από την έβδομη και την έκτη θέση, θα περιμένουν να μάθουν ποιοι θα είναι αυτοί στην κατάληξη της «μάχης» που δίνουν 4 ομάδες (Ρεάλ, ΠΑΟ, Ζαλγκίρις, Χίμκι). Η ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής θα γίνει σήμερα με τα παιχνίδια Χίμκι – ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ – Μάλαγα και Μπαρτσελόνα -Μπασκόνια.

Εποχή Αγγέλου

Αμεση αναστροφή της ψυχολογίας και αγωνιστικές διορθωτικές κινήσεις είναι το δίπτυχο της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει ο νέος προπονητή του Αρη, Βαγγέλης Αγγέλου, για την εξασφάλιση της παραμονής στην Α1 κατηγορία στις 7 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Αγγέλου κέρδισε στο… νήμα τον Σούμποτιτς και επιστρέφει στη θέση του πρώτου προπονητή των «κιτρίνων», ύστερα από 7 χρόνια (είχε διατελέσει συνεργάτης στον πάγκο, την περίοδο 2002-2003) και αποδέχθηκε την πρόταση για συνεργασία δύο μηνών και την προοπτική ανανέωσης για την επόμενη περίοδο, με την αυτονόητη επίτευξη του στόχου της παραμονής. Αντίθετα, ο Λευτέρης Σούμποτιτς που ήταν ο πρώτος υποψήφιος, αρνήθηκε την ίδια πρόταση, γιατί θεώρησε δεδομένη την αποφυγή υποβιβασμού του Αρη και ζήτησε υπογραφή συμβολαίου μέχρι το 2019. Ο Αγγέλου πραγματοποίησε χθες την πρώτη προπόνηση, έχοντας μικρά περιθώρια τεχνικών αλλαγών, ενόψει του αυριανού εντός έδρας αγώνα με τον Προμηθέα, ενώ δεν υπάρχει δικαίωμα αντικατάστασης ξένων παικτών, εξαιτίας τεσσάρων απαγορευτικών της FIBA από οφειλές παικτών στην περυσινή περίοδο.

Δεν δέχθηκε ο Γιαννάκης

Το «κεφάλαιο» του Αρη «έκλεισε» για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, με τη λύση της συνεργασίας, ύστερα από 8 μήνες και πριν από την ολοκλήρωση της περιόδου. Ο «δράκος» μπορούσε να προβλέψει τη διόγκωση των δυσεπίλυτων διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων όταν συμφώνησε με τον Νίκο Λάσκαρη, αλλά λειτούργησε ως «κυματοθραύστης» και πίστευε στη μερική επίλυσή τους. Παράλληλα, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν ήταν ικανοποιητική, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τη χειροτέρεψαν και η 12η θέση που βρίσκεται ο άλλοτε «αυτοκράτορας» του πρωταθλήματος, είναι αντιπροσωπευτική του χάους που επικρατεί. Στον Ελληνα τεχνικό προτάθηκε να παραμείνει στην ομάδα και σε όποιο πόστο επέλεγε, αλλά ο Γιαννάκης αρνήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας και θεώρησε ότι η πρόταση είχε τυπικό χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή