Μπάσκετ: Πέντε για τρία εισιτήρια

Μπάσκετ: Πέντε για τρία εισιτήρια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε ομάδες, με περισσότερες και λιγότερες πιθανότητες, θα διεκδικήσουν στις έξι τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος την παραμονή τους στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και η επίτευξη, τουλάχιστον, οκτώ νικών συνολικά φέτος μπορεί να διατηρήσει τις τρεις εξ αυτών εκτός της ζώνης υποβιβασμού στην 13η και την 14η θέση.

Από την «ουρά» της βαθμολογίας και προς τις άνω θέσεις, τα Τρίκαλα, ο Πανιώνιος, ο Κόροιβος, ο ΓΣΛ Φάρος και ο Αρης θα παλέψουν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην Α2 κατηγορία. Ο Αρης έχει το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα, με τρία εντός έδρας παιχνίδια και, αν πετύχει δύο νίκες, θα αποφύγει και μαθηματικά κάθε κίνδυνο.

Ο Πανιώνιος υπολογίζει στη νίκη για τα εντός έδρας παιχνίδια με το Λαύριο και τον ΠΑΟΚ, καθώς και εκτός έδρας με τα Τρίκαλα, αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιη η παραμονή του, γιατί σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία στις οκτώ νίκες, με τον Κόροιβο και τον ΓΣΛ Φάρο, δεν ευνοείται η ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ έχει πλεονέκτημα διπλής ισοβαθμίας, μόνο με τον Κόροιβο.

Η ομάδα της Αμαλιάδας ποντάρει σε εντός έδρας νίκες, κόντρα στον ΓΣΛ Φάρο και στα Τρίκαλα, φτάνοντας τις οκτώ, ενώ ο Φάρος έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Αν, όμως, νικήσει τον Κολοσσό, θα «πατήσει» στις οκτώ νίκες και, με δεδομένο ότι είναι καλύτερος σε όλες τις ισοβαθμίες, μπορεί και να μη χρειαστεί άλλη νίκη. Τα Τρίκαλα έχουν, πλέον, μόνο μαθηματικές πιθανότητες παραμονής, γιατί χρειάζονται 4 νίκες (Πανιώνιος, Αρης, Κολοσσός εντός και Κόροιβος εκτός), αλλά η οικονομική κατάστασή τους δεν επιτρέπει αισιοδοξία.

• Την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη του στην τελική διαφορά πόντων πέτυχε ο Ολυμπιακός, που συνέτριψε τον Κόροιβο (104-54) για την 20ή αγωνιστική της Α1 κατηγορίας. Τα άλλα αποτελέσματα: Koλοσσός – ΠΑΟΚ 76-79, Ρέθυμνο – ΓΣΛ Φάρος 91-84, ΑΕΚ – Λαύριο 96-86, Αρης – Προμηθέας 68-64, Τρίκαλα – ΠΑΟ 66-96, Κύμη – Πανιώνιος 95-83.

• Διαθεσιμότητα στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ θα δηλώσει ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, όπως ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο ESPN για τον 19χρονο ταλαντούχο γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή