ΑΕΚ: Πιο κοντά στο φάιναλ φορ

ΑΕΚ: Πιο κοντά στο φάιναλ φορ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα αποφασιστικά βήματα πιο κοντά στην πρόκριση στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, όσοι είναι και οι πόντοι της νίκης της στον πρώτο προημιτελικό κόντρα στη Στρασμπούρ (78-69), έκανε η ΑΕΚ στο «φλεγόμενο» από 12.000 φιλάθλους της ΟΑΚΑ. Με… ατσαλένια άμυνα στην τελευταία περίοδο και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Ξανθόπουλο και Παναγιώτη Βασιλόπουλο, η Ενωση, που βρέθηκε να χάνει από τη γαλλική ομάδα οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, αρνήθηκε να ηττηθεί για τρίτη φορά από τον ίδιο αντίπαλο, έφτασε και σε διψήφια διαφορά πόντων (12), αλλά μένει ικανοποιημένη από την εκπλήρωση της αποστολής της στον χθεσινό πρώτο αγώνα, καθώς νίκησε με προβάδισμα που δεν είναι αμελητέο.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν σερί 18-2, με τον Πάντερ να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, αλλά να κάνει και ένα λάθος στην τελευταία επίθεση στερώντας τη μεγαλύτερη διαφορά.

H επικράτηση της ΑΕΚ κινδύνευσε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (41-33), λόγω της απώλειας καθαρής σκέψης από τους παίκτες του Σάκοτα, καθώς παρασύρθηκαν σε ένα στυλ παιχνιδιού ταιριαστό στα χαρακτηριστικά της Στρασμπούρ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόλμησε με την αντικατάσταση του Μάνι Χάρις και έστειλε στο παρκέ ένα σχήμα από «καμικάζι», όπως ο Βασιλόπουλος και ο Ξανθόπουλος, μαζί με τον Πάντερ, που είχε σαφή εντολή να αναλάβει την εκτέλεση των μακρινών σουτ. H διαφορά στα ποσοστά ευστοχίας ήταν καθοριστική υπέρ της ΑΕΚ, η οποία είχε 51% στα δίποντα και 36% στα τρίποντα, ενώ η Στρασμπούρ είχε, αντίστοιχα, 46% και 29%. Τα 2/12 τρίποντα των γκαρντ της Στρασμπούρ (Ντι Μποστ – Ντέιβιντ Λόγκαν) δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Βενσάν Κολέ να διεκδικήσει τη νίκη, ενώ ο Ζακ Ράιτ ήταν απολαυστικός με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής και ίσως ο μοναδικός μαζί με τον Λουί Λαμπεϊρί, που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Η ΑΕΚ θα έχει πολύ κόσμο στο πλευρό της στη ρεβάνς της 4ης Απριλίου, ανήμερα την επέτειο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων του ’68, για να επιτύχει τον στόχο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ, που θα ζητήσει να φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ.

«Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε και δεν χρειάζονται υπολογισμοί. Ερχονται ακόμα 40 λεπτά μπροστά μας. Ημασταν αρκετά καλοί για να κερδίσουμε, ίσως όμως όχι αρκετά συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε με καλή διαφορά. Η διαφορά 9 πόντων είναι απλώς ένας αριθμός. Θυμόμαστε τι έγινε με τη Νίμπουρκ. Δεν γίνεται να χαλαρώσουμε», δήλωσε ο Ντράγκαν Σάκοτα.

ΑΕΚ: Γκριν 8, Τζέιμς 6, Πάντερ 15 (2), Σάκοτα 12 (2), Βασιλόπουλος 9 (2 ), Χάρις 12, Χάντερ 5, Λαρεντζάκης 4, Μαυροειδής 5, Ξανθόπουλος 2.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ: Μποστ 9, Λαμπεϊρί 15 (1), Λελούπ, Ράντολφ 12 (2), Ράιτ 15, Ατκινς 4, Μπιλάν 1, Ινγκλις 6, Λόγκαν 7 (1).

Τα αποτελέσματα των άλλων τριών προημιτελικών: Λούντβιχσμπουργκ – Μπαϊρόιτ 81-86, Καρσίγιακα – Μούρθια 65-79, Μπάνβιτ – Μονακό 77-85.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή