Προς «διαζύγιο» οδεύουν ΠΑΟ και Ευρωλίγκα

Προς «διαζύγιο» οδεύουν ΠΑΟ και Ευρωλίγκα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερά βήματα για το «διαζύγιό» τους, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, κάνουν ο Παναθηναϊκός και η Ευρωλίγκα, καθώς ο «πόλεμος» των δύο πλευρών φαντάζει απίθανο να καταλήξει σε…ανακωχή και συνέχιση της συνεργασίας τους. Η διακοπή της συνεργασίας θα επέλθει είτε με την αναγγελλόμενη αποχώρηση των «πρασίνων» διά στόματος Δημήτρη Γιαννακόπουλου, είτε με την πιθανολογούμενη αποπομπή τους από τη διοργάνωση, με απόφαση του Τζόρντι Μπερτομέου και εφόσον έχει συνηγόρους τους άλλους δέκα ευρωπαϊκούς συλλόγους που έχουν εγγυημένη δεκαετή συμμετοχή.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να υποχωρήσει στη διαμάχη του με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι βρίσκεται στο στόχαστρό του και δεν έχει ισότιμη μεταχείριση με τις άλλες ομάδες-μέλη του ιδιωτικού συνεταιρισμού.

Η Ευρωλίγκα, εκτός πρωτοκόλλου, ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι τα θέματα που έχει θέσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για θέματα διαιτησίας, κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, παροχών από τον κεντρικό χορηγό του τουρκικού αερομεταφορέα, θα συζητηθούν στο συμβούλιο της ευρωπαϊκής λίγκας στη Βαρκελώνη στις 12 Απριλίου. Ανεξαρτήτως, όμως και από τις απαντήσεις που θα δοθούν στους «πράσινους», αλλά και της κατάληξης της πορείας που θα έχουν στη φετινή διοργάνωση (πρόκριση ή όχι στο φάιναλ φορ και διεκδίκηση του τίτλου), το χάσμα καχυποψίας ή και παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης, εκατέρωθεν, είναι πολύ βαθύ.

Ενδεχομένως, ο Μπερτομέου θα ζητήσει την άποψη και των άλλων ισχυρών ομάδων για το αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι συνέταιροι του Παναθηναϊκού και να ψηφίσουν για το «καυτό» θέμα, ενώ το μεγάλο «αγκάθι» θα είναι η ρήτρα αποζημίωσης των 10 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την οικειοθελή αποχώρηση κάθε ομάδας που έχει υπογράψει συμβόλαιο εγγυημένης συμμετοχής. Αμφότεροι, είναι διατεθειμένοι να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ είναι βέβαιο ότι θα δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό η ενότητα της Ευρωλίγκας.

• To σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας: Κύμη – Τρίκαλα (16.30), ΠΑΟΚ – Κόροιβος (16.30), ΓΣΛ Φάρος – Κολοσσός (16.30), Πανιώνιος – Λαύριο (18.30). Ο Κόροιβος αντικατέστησε τον Αμερικανό Τράβις Κον με τον συμπατριώτη του Ανταμ Κέμπ (27 χρ,, φόργουορντ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή