Μπάσκετ: Πανάξια πρόκριση της ΑΕΚ

Μπάσκετ: Πανάξια πρόκριση της ΑΕΚ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γεννημένη» την… 4η Απριλίου και με την ιστορική αύρα της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1968 να την ωθεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η ΑΕΚ πανηγυρίζει την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, ανήμερα την επέτειο των 50 χρόνων από τον άθλο του Καλλιμάρμαρου. Η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία 83-83 από τη Στρασμπούρ και η διαφορά των 9 πόντων από τη νίκη του πρώτου αγώνα αποδείχτηκε υπεραρκετή για την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου στη φετινή περίοδο, μέχρι τον… επόμενο, που θα είναι η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου. Διεκδικήτριες του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, στον δεύτερο χρόνο διοργάνωσής του από τη FIBA και από την οποία η «Ενωση» θα ζητήσει τη φιλοξενία του στο ΟΑΚΑ, θα είναι η ισπανική Μούρθια, η γαλλική Μονακό και η γερμανική Λούντβισμπουρκ, ενώ θα γίνει κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Η διαχείριση της ΑΕΚ στην εξέλιξη του αγώνα ήταν η καταλληλότερη, καθώς δεν έπαιξε με τον χρόνο, δεν άφησε τη γαλλική ομάδα να βρεί δυνατό μομέντουμ στην απόδοσή της, δεν της επέτρεψε να τρέξει σε «ανοιχτό» γήπεδο και σε όλα τα σημεία του αγώνα, πλην μιας φοράς (55-47 στο 28΄), είχε έτοιμες απαντήσεις, είτε επιθετικά είτε αμυντικά. Η υπογραφή των Σάκοτα, και ειδικότερα του υιού Ντούσαν, μπήκε κάτω από την ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό φάιναλ φορ ύστερα από είκοσι χρόνια. Ο μεν προπονητής έδωσε την καλύτερη δυνατή καθοδήγηση, ο δε αρχηγός πέτυχε δύο τρίποντα-«μαχαιριές» στις ελπίδες της Στρασμπούρ, διαμορφώνοντας το 71-70 στο 1΄45΄΄ πριν από τη λήξη. Η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα στο α΄ ημίχρονο (35-37) και ήταν ιδιαίτερα προσεκτική σε κάθε απόπειρα της Στρασμπούρ να κάνει… ξέσπασμα στην απόδοσή της και να αποκτήσει το προβάδισμα του σκορ που έχασε η αντίπαλός της μόνο μία φορά (29-27 στο 16΄).

Εχοντας πετύχει τον επιθετικό περιορισμό των Ράιτ και Λαμπερί από την περιφέρεια, η ΑΕΚ αντιμετώπισε πρόβλημα μόνο από τον σέντερ της Στρασμπούρ, Kροάτη Μίρο Μπίλαν, και τον οποίο μάρκαραν εναλλακτικά οι Τζέιμς, Χάντερ και Μαυροειδής. Η Στρασμπούρ έλεγξε τα ριμπάουντ (39-28) και δεν έδωσε δεύτερες ευκαιρίες για σκορ στην ΑΕΚ, είχε καλύτερη επιθετική λειτουργία από τις περισσότερες ασιστ (20-12), αλλά είχε χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα και στηρίχτηκε στα τρίποντα.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ: Μποστ 16 (3), Λαμπεϊρί 19 (3), Λόγκαν 8, Ράντολφ 6 (1), Ράιτ 10, Ατκινς, Μπιλάν 16, Ινγκλις 5, Λελούπ 3.

ΑΕΚ: Γκριν 12 (1), Χάντερ 10, Πάντερ 18 (2), Σάκοτα 12 (2), Βασιλόπουλος 2, Χάρις 11 (1), Τζέιμς 2, Λαρεντζάκης 7, Μαυροειδής 6, Ξανθόπουλος 3 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή