Μπάσκετ: Βήμα παραμονής για δύο

Μπάσκετ: Βήμα παραμονής για δύο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «μάχη» της επιβίωσης στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας καλά κρατεί για τον Πανιώνιο και τον Κόροιβο, που «άνοιξαν» με νίκες το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής και πλέον ο… μαγικός αριθμός της σωτηρίας ενός εκ των δύο ομάδων θα είναι τα εννέα ροζ φύλλα αγώνος. Οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν των Τρικάλων (76-81) και πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία τους, φθάνοντας τις 7 νίκες, ενώ έχουν πλεονέκτημα ισοβαθμίας με τον Κόροιβο, ο οποίος επιβλήθηκε του ΓΣΛ Φάρου (73-55) και κάλυψε την ήττα του πρώτου γύρου στη Λάρισα. Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας Κοροίβου και Φάρου, το πλεονέκτημα θα το έχει η ομάδα της Αμαλιάδας, ενώ, σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας και με τον Πανιώνιο, θα υποβιβαστούν οι «κυανέρυθροι».

Αντιθέτως, τα Τρίκαλα δεν έχουν, πλέον, ούτε μαθηματικές ελπίδες και, ύστερα από πέντε χρόνια παρουσίας στην Α1, είναι από χθες η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται στην Α2 κατηγορία. Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο α΄ ημίχρονο και προηγήθηκε με διαφορά 16 πόντων (36-52). Οι γηπεδούχοι έπαιξαν το τελευταίο «χαρτί» τους, μέχρι το 36΄ (66-68), αλλά ο Πανιώνιος απέδειξε ότι είχε τα ψυχικά αποθέματα και βγήκε νικητής σε έναν ακόμα αγώνα «ζωής ή θανάτου», χάρις στην οξυδέρκεια και την εκτελεστική δεινότητα του Τάιρον Μπρέιζελτον.

Κορυφαίοι σκόρερ του Πανιωνίου ήταν οι Μπρέιζελτον (25 π.), Κράβιτς (17 π.), Σακελλαρίου (12 π.) και Κάμινγκς (12 π.), ενώ από τα Τρίκαλα οι Ρίτσαρσον (20 π.), Τέγιτς (16 π.), Μόρις (15 π.), Τάλτον (13 π.).

Στην Αμαλιάδα, ο Κόροιβος ήταν καλύτερος του ΓΣΛ Φάρου, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί έξι ηττών, από τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με διαφορά 22 πόντων (55-33 στο 27΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί και χρειάζονται τουλάχιστον μία ακόμα νίκη για να φθάσουν τις εννέα και να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.

Πρώτοι σκόρερ του Κοροίβου, οι Ντεκοζί (18 π.) και Κάρσον (16 π.), και από τον ΓΣΛ Φάρο, οι Μπαρτ (17 π.) και Παπαντωνίου (11 π.).

• Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αρχίζουν ουσιαστικά την προετοιμασία τους για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, από τα σημερινά παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής, η οποία θα ολοκληρωθεί με 5 αναμετρήσεις, εκ των οποίων ξεχωρίζει το ντέρμπι των «Δικεφάλων» ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ (17.00). Προετοιμασία αρχίζει και η ΑΕΚ για τη συμμετοχή της στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» που θα παίξουν κόντρα στη Ρεάλ, με πλεονέκτημα έδρας, και θα την υποδεχθούν δις στο ΟΑΚΑ, την επόμενη Τρίτη και Πέμπτη, θα αντιμετωπίσουν, εκτός έδρας σήμερα (16.00), το Ρέθυμνο. Ο Ολυμπιακός, που θα δοκιμασθεί στην έδρα του Λαυρίου (18.15) θα υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις, την επόμενη Τετάρτη και την Παρασκευή για τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Επίσης, στο σημερινό πρόγραμμα θα παίξουν Αρης – Κύμη (18.00) και Κολοσσός – Προμηθέας (18.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή