Μπάσκετ: Η Κύμη «βύθισε» κι άλλο τον Αρη

Μπάσκετ: Η Κύμη «βύθισε» κι άλλο τον Αρη

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα του Αρη από την Κύμη (60-73), στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, διατηρεί τους «κιτρινόμαυρους» στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ έγιναν και πάλι «λαϊκά δικαστήρια» από τους οπαδούς. Η Κύμη ήταν ποιοτικότερη ομάδα και διατήρησε συνεχές προβάδισμα στο σκορ (30-50). Ο Μακ Φάντεν σκόραρε 14 πόντους και 13 ο Μανωλόπουλος, ενώ από τον Αρη διασώθηκε ο Τσαϊρέλης (14 π.).

Ανήμερα των 18 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα, ο ΠΑΟΚ «χάλασε» την επέτειο της ΑΕΚ και νίκησε (81-72) στο ΟΑΚΑ, εξασφαλίζοντας πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεπέρασε τις απουσίες των Τζόουνς και Κόνιαρη και έπαιξε με αυτοσυγκέντρωση, έχοντας πρωταγωνιστές τους Γκος (19 π.) και Τζάκσον (16 π.). Η… εμμονή της ΑΕΚ στα τρίποντα (3/23) στοίχισε, ενώ αντίθετα οι αντίπαλοι έβρισκαν στόχο πίσω από τα 6,75 (7/16). Ο Σάκοτα είχε 21 πόντους, στους 12 πόντους ο Χάντερ και 10 σκόραραν οι Γκριν και Λαρεντζάκης.

Στο Λαύριο, ο Ολυμπιακός πέτυχε… επαγγελματική νίκη (68-84), χωρίς να έχει στη διάθεσή του τους Πρίντεζη, Τιλί και Ουίλτζερ, ενώ ο τραυματισμός του Στρέλνιεκς στη μέση (μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο), είναι ανησυχητικός, ενόψει των δύο πρώτων αγώνων με τη Ζαλγκίρις.

Ο Ολυμπιακός ήταν καθολικά καλύτερος και είχε ως κορυφαίους τους Παπαπέτρου (19 π.) και Μιλουτίνοφ (14 π.).

Χαρακτήρα… προπόνησης έδωσε ο Παναθηναϊκός Superfoods στον εκτός έδρας αγώνα με το Ρέθυμνο (69-103) και συνδύασε τη θεαματική απόδοση των παικτών του με τη μαθηματική κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς και τον εορτασμό των 22 χρόνων από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο Παρίσι (’96). Απέναντι στο Ρέθυμνο και ενόψει των δυο πρώτων αγώνων με αντίπαλο την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ (ανακοινώθηκε η προπώληση όλων των εισιτηρίων), την επόμενη εβδομάδα, ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί ευρύτερα τον χρόνο συμμετοχής των παικτών του και ταυτόχρονα να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα που μπορεί να εφαρμοστούν και στα παιχνίδια με τους Μαδριλένους. Χωρίς τους Λοτζέσκι, Τζέιμς και Πέιν που θα παίξουν κόντρα στη Ρεάλ, οι συμπαίκτες τους που έκαναν τη διαφορά ήταν όσοι δεν έχουν σημαντικό ρόλο στην Eυρωλίγκα. Οι Βουγιούκας (17 π.) και Λεκαβίτσιους (15 π.) πρωταγωνίστησαν στο σκοράρισμα, ενώ για το Ρέθυμνο δύο παίκτες, οι Μούντι (32π.) και Γιαννόπουλος (14π.), σημείωσαν τους 46 από τους 69 πόντους.

Στη Ρόδο, ο Προμηθέας έκανε επίδειξη δύναμης και με τη νίκη του (89-70) «πάτησε» γερά στην πρώτη τετράδα, καθώς ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας και έχει κάθε λόγο να στοχεύει ακόμα πιο ψηλά ενόψει των επόμενων αγωνιστικών και των πλέι οφ. Ο Προμηθέας κυριάρχησε στα ριμπάουντ έχοντας μαζέψει 14 περισσότερα (43 έναντι 29), ενώ ευστόχησε και σε 13 τρίποντα (13/27). Ο Ελις ήταν εντυπωσιακός έχοντας 21 πόντους, ενώ ο Φαγέ είχε 23 πόντους. Η βαθμολογία: ΠΑΟ 44, Ολυμπιακός 40, Προμηθέας 36, ΠΑΟΚ 36, ΑΕΚ 35, Λαύριο 35, Κύμη 33, Κολοσσός 31, Ρέθυμνο 30, Φάρος 30, Κόροιβος 29, Αρης 29, Πανιώνιος 29, Τρίκαλα 25. Η επόμενη αγωνιστική (23η): 13/4: Πανιώνιος – Ολυμπιακός (κεκλεισμένων), ΠΑΟ – Κολοσσός, 14/4: Τρίκαλα – Αρης, Κύμη – Ρέθυμνο, ΓΣΛ Φάρος – ΑΕΚ, 15/5: ΠΑΟΚ – Λαύριο, Προμηθέας – Κόροιβος.

• Το Λαύριο ανακοίνωσε διπλή αντικατάσταση ξένων παικτών. Ο Νιγηριανός Ικε Νουάμου (1.96 μ., 25 χρ., γκαρντ/φόργουορντ), που έπαιζε στο ΝBDL, πήρε τη θέση του Ντορόν Λαμπ, ο οποίος απομακρύνθηκε για προσωπικό πρόβλημα, όπως ανακοινώθηκε, ενώ είχε υποβληθεί αιφνιδιαστικά σε έλεγχο ντόπινγκ στον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Αμερικανονιγηριανός σέντερ Τοσίν Μεχίντι (2.06 μ., 24 χρ., σέντερ) θα αντικαταστήσει τον Ντι Τζέι Τζόνσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή