Μπάσκετ: Η πιο δύσκολη μεταγραφή

Μπάσκετ: Η πιο δύσκολη μεταγραφή

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H υλοποίηση της προαναγγελθείσας αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα και η μεταπήδησή του στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA, στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα είναι η πιο δύσκολη επιχείρηση στη νεότερη ιστορία της ομάδας μπάσκετ και ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» μετρά ήδη τα υπέρ και τα κατά της απόφασής του.

Στον αντίποδα, η Ευρωλίγκα θα περιμένει τις κινήσεις του Παναθηναϊκού και τη μονομερή καταγγελία του δεκαετούς συμβολαίου που έχει υπογραφεί πριν από δύο χρόνια για να αντιδράσει νομικά. Στην παρούσα φάση και ενώ την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν τα πλέι οφ για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας πλεονέκτημα έδρας, δεν πρόκειται να γίνει καμία ενέργεια από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Αντίθετα, οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, ύστερα από το 2012, με τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους που είναι παρατηρητές των κινήσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και θέλουν διακαώς να δουν τον «εξάστερο» να ράβει ένα ακόμα «αστέρι» στη φανέλα του.

Αυτός θα είναι και ο ιδανικός επίλογος της παρουσίας του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και για τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος παράλληλα, δεν ενδιαφέρεται για το αν θα υπάρξουν κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, έστω και μικρότερου βεληνεκούς που θα ακολουθήσουν την ελληνική ομάδα, στην «αγκαλιά» της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η διαφορετικότητα του κ. Γιαννακόπουλου, με τα όποια επιχειρήματα προβάλλει και τονίζει για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Παναθηναϊκού, είναι ο κύριος οδηγός όλων των αποφάσεών του για το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας. Και ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να πληρώσει το όποιο τίμημα προκύψει, είτε σε οικονομικά μεγέθη από το «σπάσιμο» της ρήτρας των 10 εκατ. ευρώ για το 10ετές συμβόλαιο εγγυημένης συμμετοχής (εφόσον χαθεί η διαμάχη στα ευρωπαϊκά δικαστήρια) είτε για τη συμμετοχή των «πρασίνων» στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο θα ξεχωρίζει απ’ όλους τους αντιπάλους. Είναι δεδομένο ότι ο κ. Γιαννακόπουλος θα επιχειρήσει να διατηρήσει τον ίδιο υψηλό «κορμό» ποιότητας των παικτών που διαθέτει και στη φετινή περίοδο, αλλά είναι αμφίβολη η ανταπόκριση που θα έχει από τους ξένους, κυρίως, παίκτες του. Ομως, όπως έλεγαν ο πατέρας του Παύλος και ο θείος του Θανάσης, στα χρόνια της διοικητικής παντοδυναμίας τους, η ποσότητα των εκάστοτε οικονομικών προσφορών υπερβαίνει το πρεστίζ της διοργάνωσης που συμμετέχουν. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα, με αντιπροσωπευτικότερο, τον ερχομό του Ντομινίκ Ουίλκινς από το ΝΒΑ. Είναι άγνωστο, πάντως, αν η FIBA δώσει στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον, τα χρήματα που πήρε από την Ευρωλίγκα, τα δύο τελευταία χρόνια, αν και η συμμετοχή των «πρασίνων» θα ανεβάσει σημαντικά την εμπορικότητα της διοργάνωσης. Οι άλλες ομάδες – εταίροι της Ευρωλίγκας περισσότερο θα «ανακουφιστούν» από την εθελουσία αποχώρηση του Παναθηναϊκού για τον προφανή λόγο –παραδοσιακή και ανταγωνιστική δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ– και το απέδειξαν με την άρνησή τους να μειωθεί η προσωπική ποινή αποκλεισμού του Δ. Γιαννακόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή