Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Σε γήπεδο γεμάτο… κίνητρα

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Σε γήπεδο γεμάτο… κίνητρα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «δίψα» του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα «ξεχειλίζει» εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και εκτός αυτών στις κατάμεστες εξέδρες του ΟΑΚΑ, στον σημερινό (21.15) πρώτο αγώνα των πλέι οφ, απέναντι στη Ρεάλ (χωρίς τους Γιουλ και Καμπάτσο και μοναδικό πλέι μέικερ τον Ντόνσιτς). Τα κίνητρα είναι περισσότερα του ενός και αυτονόητου στόχου της επιστροφής, ύστερα από την τελευταία συμμετοχή του 2012.

Οι «πράσινοι», ύστερα από την πρόσφατη προαναγγελία αποχώρησης τους από τη διοργάνωση, με την απόφαση του Δημ. Γιαννακόπουλου, θέλουν να φτάσουν στη διεκδίκηση του τίτλου, στο Βελιγράδι, και να… γράψουν τον ιδανικότερο επίλογο. Ο Παναθηναϊκός θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της 17χρονης διαδρομής του στην Ευρωλίγκα, στην οποία νιώθει «αποπαίδι» της, έχοντας «σύμμαχο» μόνο τους φιλάθλους του, που έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια των δύο πρώτων εντός έδρας αγώνων. Η όξυνση των σχέσεων του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα εντάθηκε ακόμα περισσότερο από τον ορισμό των διαιτητών Λαμόνικα και Γιαβόρ (μαζί με τον Λετονό Λατίσεβς) που αποτελούν «κόκκινο πανί», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «τριφυλλιού». Γι’ αυτόν τον λόγο και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, σε προσωπική δήλωσή του, έκανε λόγο για αυτοσυγκράτηση των θεατών: «Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν αποδείξει την αγάπη τους για την ομάδα, καθώς και το επίπεδό τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απαντήσουν στις συνειδητές προκλήσεις που ενδέχεται να γίνουν από πλευράς άλλων παραγόντων. Να μην τους δοθεί κανένα δικαίωμα να επιβάλουν στον Παναθηναϊκό μας νέα τιμωρία, ακόμη και αν οι διαιτητές αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων». Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΑΕ τονίζοντας ότι σε κανένα αρνητικό ενδεχόμενο, δεν πρέπει να διακυβευθεί η πορεία της ομάδας προς το φάιναλ φορ.

Διαθέτοντας το πλεονέκτημα έδρας, απέναντι στη «βασίλισσα» Ρεάλ, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έχουν ως μάθημα το περυσινό πάθημα των δύο ηττών στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια με την Φενέρμπαχτσε.

Ο Καταλανός τεχνικός του ΠΑΟ ζήτησε από τους παίκτες του να ελέγξουν τα συναισθήματά τους και τόνισε ότι μία λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει το παιχνίδι.

«Δεν πρέπει να επηρεαστεί η αυτοσυγκέντρωση των παικτών από τη φανατισμένη ατμόσφαιρα και όσα άλλα έχουν προηγηθεί. Εχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για επτά μήνες για να είμαστε εδώ. Κανείς, τίποτα, καμία κατάσταση δεν θα αλλάξει την ψυχοσύνθεσή μας. Θέλουμε να ελέγξουμε τα λάθη και τα ριμπάουντ και να παίξουμε καλά στην επίθεση. Τα ποσοστά στα τρίποντα θα είναι σημαντικά σε αυτή τη σειρά», είπε ο Πασκουάλ, ενώ συμπλήρωσε στην εφημερίδα El Mundo: «Σέβομαι απόλυτα αυτό που έχει αποφασίσει ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι είναι καλύτερο για τον σύλλογο».

Στον Ολυμπιακό, η σημερινή προπόνηση θα κρίνει τη συμμετοχή των Παπανικολάου, Πρίντεζη και Τιλί για τον αυριανό, πρώτο αγώνα με τη Ζαλγκίρις, στο ΣΕΦ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή