Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Με τέτοιες εμφανίσεις δεν ελπίζει

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Με τέτοιες εμφανίσεις δεν ελπίζει

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To τελευταίο βήμα μιας μεγάλης υπέρβασης απομένει στον Ολυμπιακό για να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, ύστερα από τη δεύτερη ήττα (80-60) που γνώρισε στον τρίτο προημιτελικό από τη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας. Οι «ερυθρόλευκοι» των προβλημάτων και των ανεπαρκέστατων εναλλακτικών επιλογών δείχνουν αδύναμοι απέναντι στη λιθουανική ομάδα που είναι συμπαγής έχοντας τρεις σταρ (Ντέιβις, Πάνγκος, Γιανκούνας), η επιθετική λειτουργία της αγγίζει το «άριστα» και στην άμυνα παίζει με περίσσιο πάθος, ξεπερνώντας ίσως και τα όρια των σκληρών μαρκαρισμάτων. Ο Ολυμπιακός, ακόμη κι αν έπαιζε με μεγαλύτερη αυταπάρνηση απ’ αυτή του δεύτερου προημιτελικού, δεν μπορούσε να απειλήσει τη Ζαλγκίρις, που ήταν το «αφεντικό» και στον τρίτο αγώνα.

Oι παίκτες του Σφαιρόπουλου πήγαν στα αποδυτήρια, ύστερα από το πρώτο ημίχρονο, έχοντας απόσταση 11 πόντων από τη Ζαλγκίρις (47-36). Ο Ολυμπιακός άρχισε με ενθουσιασμό και μεθοδικότητα, αλλά ύστερα από το πρώτο πεντάλεπτο οι τρεις αλλαγές (Τουπάν, Ούντριχ και Ουάιτ) από τον Γιασικεβίτσιους έφεραν τη Ζαλγκίρις σε θέση ισχύος. Οι Λιθουανοί αστόχησαν, μόλις, σε τρία σουτ 2 πόντων (16/19), ενώ έλεγξαν τα ριμπάουντ και προσάρμοσαν την άμυνά τους στον περιορισμό των Σπανούλη και Πρίντεζη. Στα 16 πρώτα λεπτά του αγώνα, ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού δεν σκόραραν, ενώ ο Πρίντεζης έδειχνε φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, όπως συνέβη με τους Μιλουντίνοφ και Παπανικολάου στο α΄ ημίχρονο. Η καρδιά όλων των τραυματιών ήθελε αλλά το σώμα ήταν απρόθυμο…

Οι 14 ασίστ της Ζαλγκίρις έναντι 7 του Ολυμπιακού και οι στοχευμένες επιθέσεις στην «ανοχύρωτη» ρακέτα των φιλοξενουμένων (ανεπαρκέστατος και πάλι ο Μακ Λιν) δεν χρειάζονται μεγαλύτερης ανάλυσης για το προβάδισμα 16 πόντων (42-26) στο 15΄.

Τα τέσσερα τελευταία λεπτά του 3ου δεκαλέπτου ήταν «καταστροφικά» για τον Ολυμπιακό, που είχε καταφέρει να μειώσει σε 53-46 από τους 5 πόντους του Σπανούλη και να επιστρέψει από το μείον 17, αλλά «χάθηκε» στη συνέχεια του αγώνα και δέχτηκε σερί 14-4, με τη Ζαλγκίρις να παίζει χωρίς σέντερ, αλλά τον Γιανκούνας να κάνει πάρτι κάτω από το «ερυθρόλευκο» καλάθι. Ηταν θέμα χρόνου για τη Ζαλγκίρις, που έπαιζε τουλάχιστον ένα επίπεδo ψηλότερα από τον Ολυμπιακό, να αναγκάσει τον αντίπαλό της να παραδοθεί και να σκεφτεί τον τέταρτο προημιτελικό που θα σημάνει την επιβίωση ή τον αποκλεισμό των Πειραιωτών στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ντέιβις 18, Πάνγκος 12 (2), Τουπάν 10 (2), Ούντριχ 6, Γιανκούνας 13, Σάλιους, Μιλάκνις 1, Μίτσιτς 8, Ουάιτ 5, Καβαλιάουσκας 7, Βαλίνσκας, Ουλανόβας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακ Λιν 6, Μπράουν, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 14, Μιλουτίνοβ 3, Στρέλνιεκς 3, Τιλί 6 (1), Πρίντεζης 3, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3 (1), Ρόμπερτς 11 (1), Μπόγρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή