Ευρωλίγκα: Ηττα – δώρο Παναθηναϊκού στη Ρεάλ

Ευρωλίγκα: Ηττα – δώρο Παναθηναϊκού στη Ρεάλ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεπίδεκτος μαθήσεως από ήττες παρόμοιας μορφής και αποφυγής τους στα δύο τελευταία καθοριστικά λεπτά, έστω κι αν η διαιτησία έβαλε το… χέρι της, αποδείχθηκε ότι είναι ο Παναθηναϊκός Superfoods για ακόμα μία φορά και γνωρίζοντας δεύτερη ήττα (81-74) από τη Ρεάλ στον τρίτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι», που θα έχουν την τελευταία ευκαιρία αποφυγής του αποκλεισμού τους από το φάιναλ φορ για έκτη συνεχόμενη χρονιά στον τέταρτο αγώνα, αύριο και στην ίδια έδρα, ισοφάρισαν στα 2΄ 17΄΄ πριν από τη λήξη με τρίποντο του Τζέιμς και ενώ είχε προηγηθεί τρίποντο του συγκλονιστικού χθες Καλάθη και μία βολή του Σίνγκλετον, αλλά τον επίλογο του αγώνα «έγραψε» ο Τζέι Σι Κάρολ. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (76-72 στα 50΄΄) και 17 συνολικά, ήταν ο πρώτος του αγώνα και επισκίασε την επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ και τους 8 καθοριστικούς πόντους του που είχαν διαμορφώσει το 70-63 (3΄ 28΄΄) κι ενώ οι διαιτητές είχαν δει λάθος πάσα του Ντένμον στην παρέμβαση Φερνάντες, όταν ο ΠΑΟ θα περνούσε μπροστά στο σκορ σε καθοριστικό σημείο. Ο Παναθηναϊκός έχασε τον αγώνα κάνοντας σχεδόν τρία κακά δεκάλεπτα, και παρότι η Ρεάλ δεν έπαιξε καλά, επικράτησε λόγω καθαρής σκέψης στις επιλογές των τριών τελευταίων επιθέσεών της. Η ελληνική ομάδα ήταν αξιόμαχη, είχε ισορροπία σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, δεν έχασε την επαφή στο σκορ (ημ. 40-34), είχε απαντήσεις σε τρία ξεσπάσματα της Ρεάλ (50-37 στο 25΄ σε 57-53 στο 30΄), αλλά «πέταξε τον ιδρώτα» της και έδειξε ανεξήγητη απειρία σε φάσεις ειδικών καταστάσεων.

ΡΕΑΛ: Κοζέρ 4, Ράντολφ 8, Φερνάντες 9 (1), Ντόντσιτς 7, Ρέγες 5, Αγιόν 8, Κάρολ 17 (3), Ταβάρες 2, Γιουλ 7 (2), Τόμπκινς 4 (1), Τέιλορ 8.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 14 (2), Πέιν, Παππάς, Ντένμον 3 (1), Γκιστ 15, Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 26 (4), Αντετοκούνμπο 3.

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε νέες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, διά στόματος Μάνου Παπαδόπουλου, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα αλλά και του Δ. Γιαννακόπουλου ο οποίος σε δήλωσή του επιτέθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Μπερτομέου, τονίζοντας ότι στο τέλος της σεζόν ο ΠΑΟ θα αποχωρήσει από την «τσιρκολίγκα».

• Ο αποκλεισμός εισόδου του Δημήτρη Γιανακόπουλου στα ευρωπαϊκά γήπεδα μέχρι τις 30 Ιουνίου και τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί από την Ευρωλίγκα θα συνεχίσουν να ισχύουν, μετά την απόρριψη της προσφυγής του στο CAS. To συνολικό ύψος των προστίμων έχει φτάσει στις 360.000 ευρώ, από το αρχικό ποσό των 60 χιλιάδων, λόγω της συνεχιζόμενης παρουσίας του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ στο ΟΑΚΑ για την παρακολούθηση των ευρωπαϊκών αγώνων. Στη διάρκεια του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα (4-6/5), ο Δ. Γιαννακόπουλος θα συναντηθεί με αξιωματούχους της FIBA, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή