Παναθηναϊκός: Νέα πρόκληση Ευρωλίγκας πριν από το τζάμπολ

Παναθηναϊκός: Νέα πρόκληση Ευρωλίγκας πριν από το τζάμπολ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ή ταν ή επί τας» είναι χωρίς δεύτερη σκέψη για τον Παναθηναϊκό Superfoods το αποτέλεσμα του σημερινού (22.00), τέταρτου, προημιτελικού αγώνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, καθώς μόνο αν νικήσουν και ισοφαρίσουν σε 2-2, θα συνεχίσουν να διεκδικούν την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και στον πέμπτο αγώνα του ΟΑΚΑ, την Πρωτομαγιά.

Σε περίπτωση ήττας και αποκλεισμού, το σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods θα αποκτήσει ιστορική σημειολογία, γιατί σύμφωνα με την προαναγγελθείσα αποχώρηση που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης του, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα είναι και το τελευταίο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού Superfoods θέλει να προσηλωθεί αποκλειστικά στον αγωνιστικό στόχο της και να μην επηρεασθεί από το νέο «εκρηκτικό» επεισόδιο στη διαπροσωπική αντιπαράθεση του Δ. Γιαννακόπουλου με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, καθώς και την αποβολή του γενικού αρχηγού της αποστολής, Μάνου Παπαδόπουλου, από τον πάγκο της ομάδας στον τέταρτο αγώνα, με την επίσημη δικαιολογία της συμμετοχής του στις συναντήσεις της Ευρωλίγκας.

«Πράσινη» οργή

«Ο αποτυχημένος Ισπανός υπάλληλος με τα γυαλάκια έχει κάνει τη διοργάνωση τσιφλίκι του. Ολη η Ευρώπη παρακολουθεί και καταλαβαίνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι η διοργάνωση δεν κρίνεται εντός γηπέδου.

Οι αθλητές και οι προσπάθειές τους είναι πια σε δεύτερη μοίρα. Εκεί κατάντησες το μπάσκετ, άχρηστε», ήταν η δήλωση του Δ. Γιαννακόπουλου κι ενώ στους «πράσινους» κυριαρχεί θυμός για τη διαιτησία του τρίτου αγώνα, αλλά και άκρατος εγωισμός για να αποδείξουν ότι μπορούν να φύγουν νικητές από τη Μαδρίτη, ξεπερνώντας τις αντίξοες διαιτητικές συνθήκες που δεν τους επέτρεψαν να νικήσουν, προχθές, όπως υποστηρίζουν ακράδαντα.

Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδος, Τσάβι Πασκουάλ, στην τελευταία ευκαιρία επιβίωσης του Παναθηναϊκού, προτίμησε όπως όφειλε και λόγω του προπονητικού ρόλου του να ακολουθήσει άλλον δρόμο για την περιχαράκωση της ομάδας από τις διαμαρτυρίες, δικαιολογημένες και μη, για τη διαιτησία.

«Δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτά τα ζητήματα. Αν μιλήσω για κάτι τέτοιο, θα είναι στο τέλος της διοργάνωσης και όχι τώρα. Η φιλοσοφία μου είναι να μην παραπονιέμαι για τίποτα. Θα ακολουθήσω αυτή την τακτική και αν μιλήσω για κάτι, θα είναι στο τέλος της περιόδου», είπε ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος εμπιστεύεται το ένστικτό του για την αντίδραση των παικτών του: «Νιώθω την ομάδα μου, ξέρω την ομάδα μου. Στο προηγούμενο παιχνίδι αξίζαμε τη νίκη. Βρήκαμε τρόπους να σκοράρουμε, ήμασταν καλά σε τακτικό επίπεδο. Πιστεύω στις ικανότητές μας. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, δουλεύουν πολύ καλά την τακτική τους. Εμείς θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να κρατήσουμε την άμυνά μας. Πιστεύω σε εμάς. Θα παλέψουμε και θα βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε».

Εξώδικο

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω εξωδίκου που απέστειλε ισπανικό δικηγορικό γραφείο στην Ευρωλίγκα, ζητεί εντός 72 ωρών να καταβληθεί το ποσό των 681.000 ευρώ που οφείλονται από τις νίκες της ομάδας στις 30 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσει αγωγή.

Διαιτητές του αποψινού κρίσιμου αγώνα θα είναι οι Ράντοβιτς, Ρότσα και Λατίσεβς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή