Μπάσκετ: Τελευταίο χαρτί… η ΑΕΚ

Μπάσκετ: Τελευταίο χαρτί… η ΑΕΚ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ελληνική διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου για το 2018 πέρασε νοερά και ουσιαστικά από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, στη συμμετοχή της ΑΕΚ στο επικείμενο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διοργανωθεί στο ΟΑΚΑ (4-6/5).

Κοινός παρονομαστής στον απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας των «πράσινων» και των «ερυθρόλευκων», είναι η μη αξιοποίηση του πλεονεκτήματος έδρας που ανατράπηκε από τη Ρεάλ και τη Ζαλγκίρις, ενώ τα αίτια για τον αποκλεισμό έχουν διαφορετικές αφετηρίες. Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στα δύο παιχνίδια της Μαδρίτης, ιδιαίτερα στον τρίτο προημιτελικό και συνδέουν άρρηκτα τον αποκλεισμό με την προσωπική διαμάχη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον ιθύνοντα νου της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου. Οι ύβρεις που «εκτόξευσε» ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς τον Μπερτομέου, με αφορμή την έναρξη νέας πειθαρχικής διαδικασίας που μπορεί να καταλήξει σε ισόβιο αποκλεισμό του από τη διοργάνωση και χρονικά συνέπεσε με τις ημέρες πένθους για την απώλεια του θείου του, Κώστα Γιαννακόπουλου, αποτελούν το απόγειο της αντιπαράθεσής τους. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πως θα προχωρήσει στην υλοποίηση της αποχώρησής του από την Ευρωλίγκα, όπως έχει, ήδη, προαναγγελθεί.

Στον Ολυμπιακό, οι πολλοί τραυματισμοί και στη φετινή περίοδο, δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό. Οι Πειραιώτες έδειξαν πάλι ότι δεν είχαν «βάθος» στον πάγκο τους, κάλυψαν πρόσκαιρα τις απουσίες των τραυματιών, ενώ κάποιοι εξ αυτών δεν ολοκλήρωσαν την αποθεραπεία τους και έπαθαν υποτροπή. Νέο κρούσμα είναι ο τραυματισμός του Τιλί, ο οποίος θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση γονάτου και θα χάσει το υπόλοιπο διάστημα της φετινής περιόδου, μένοντας εκτός γηπέδου για 6 έως 8 εβδομάδες. Στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, η ΤΣΣΚΑ θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε τη Ζαλγκίρις.

Στην ΑΕΚ, η εντός έδρας ήττα που γνώρισε από τον Προμηθέα (75-76) για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ήταν ηχηρή προειδοποίηση για τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Παρασκευής, με αντίπαλο τη Μούρθια και η τακτική της ισπανικής ομάδας αναλύεται καθημερινά στους παίκτες από το τεχνικό επιτελείο.

• Η δήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου ότι «η Ισπανία είναι μία ομάδα που παρακμάζει και ο Πάου Γκασόλ έχει συμπληρώσει τα ένσημα και τον αφήνουν και παίζει» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία και απάντηση υβριστικών χαρακτηρισμών προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Ο κ. Βασιλακόπουλος υποστηρίζει ότι ήθελε να τονίσει την ένδεια στην παραγωγή νέων Ευρωπαίων παικτών και στην καθ’ υπερβολή παρομοίωσή του για τον Γκασόλ υπάρχει εσκεμμένα κακή ερμηνεία που απομονώθηκε από τους υποστηρικτές της Ευρωλίγκας, ώστε να επισκιαστούν οι διαχρονικές καταγγελίες του για τους σκοπούς της ιδιωτικής διοργάνωσης κατά της ανάπτυξης του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή