AEK: Το ταξίδι απόψε ξεκινάει

AEK: Το ταξίδι απόψε ξεκινάει

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Παναθηναϊκό Στάδιο το 1968 και τη Λωζάννη το 2000, στο Ολυμπιακό Στάδιο το 2018, η ΑΕΚ βρίσκεται ενώπιον νέας ιστορικής πρόκλησης για τη διεκδίκηση του τρίτου ευρωπαϊκού τίτλου της στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ που θα αρχίσει σήμερα, με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών αγώνων. Το πρώτο εμπόδιό της στον δρόμο για τον τελικό θα είναι η ισπανική Μούρθια (21.30), ενώπιον 18.000 φιλάθλων της Ενωσης που θα δημιουργήσουν τις καλύτερες συνθήκες παρότρυνσης της ομάδας και εναπόκειται στους παίκτες να διαχειριστούν θετικά την υψηλή, ψυχολογική πίεση που προκύπτει από την προσδοκία κατάκτησης του τίτλου, μεθαύριο το βράδυ.

«Ολη η περίοδος είχε μεγάλες στιγμές για εμάς. Εκτός από τη σειρά με τη Στρασμπούρ, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα.Επρεπε να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Οσο βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο παίζαμε καλύτερα και τώρα είμαστε στο φάιναλ φορ», τόνισε ο αρχηγός της ΑΕΚ Ντούσαν Σάκοτα, που έχει χαμηλό ποσοστό ετοιμότητας λόγω του τραυματισμού του, αλλά δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το ραντεβού της ομάδας με την ιστορία.

Ο πατέρας του και προπονητής Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για την κορύφωση της αναγέννησης της ΑΕΚ που άρχισε πριν από 4 χρόνια, με την ανάληψη της διοίκησης από τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Ενδεχομένως να υπάρξει περισσότερη πίεση για εμάς, καθώς παίζουμε εντός έδρας. Αυτός, όμως, είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να προχωρήσεις. Οταν άρχισε η αναγέννηση της ομάδας με τον Μάκη Αγγελόπουλο, ο στόχος ήταν να επανέλθει η ΑΕΚ στην Ευρώπη για να κατακτά τρόπαια. Εχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το δεύτερο τρόπαιό μας, φέτος, μετά το Κύπελλο».

Ο Δημήτρης Μαυροειδής και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης συμφωνούν ότι η Μούρθια είναι δυσκατάβλητος αντίπαλος και η άμυνά της αποτελεί τον σταθερό «πυλώνα» της τακτικής της.

«Είναι ομάδα γεμάτη σ’ όλες τις θέσεις, με παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας και παίζει δυνατά. Δεν είναι τυπική ισπανική ομάδα που μόνο τρέχει», υπογράμμισε ο Μαυροειδής και ο Λαρεντζάκης συμπλήρωσε ότι η ΑΕΚ επιβάλλεται να παίξει με τη μέγιστη αυτοσυγκέντρωση, βάζοντας και στην «εξίσωση» του ημιτελικού το πάθος της εξέδρας.

Οι παίκτες της Μούρθια και ο προπονητής τους Ιμπον Ναβάρο έχουν «θωρακιστεί» ψυχολογικά για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της «καυτής» έδρας του ΟΑΚΑ.

«Είναι μεγάλη επιτυχία της Μούρθια η συμμετοχή στο φάιναλ φορ. Είναι δύσκολο να παίξεις μπροστά σε 18.000 οπαδούς του αντιπάλου σου, αλλά εμείς παίζουμε μπάσκετ και όχι ο κόσμος», είπε ο Ναβάρο, που θεωρεί ότι το άγχος της πρόκρισης στον τελικό βρίσκεται… αποκλειστικά στην πλευρά της «οικοδέσποινας» του φάιναλ φορ.

Στον πρώτο ημιτελικό (18.30), η Λούντβιχσμπουργκ και η Μονακό θα διεκδικήσουν την πρόκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή