Ευρωλίγκα: Θέλουν Παναθηναϊκό, όχι Γιαννακόπουλο

Ευρωλίγκα: Θέλουν Παναθηναϊκό, όχι Γιαννακόπουλο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αποβολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την Ευρωλίγκα, που συναποφάσισαν ομόφωνα οι δέκα ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο στη διοργάνωση, ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ απάντησε, λίγες ώρες αργότερα, με το πρώτο βήμα ένταξης του Παναθηναϊκού Superfoods στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA και τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα, Πάτρικ Μπάουμαν.

Οι δέκα ομάδες-μέτοχοι της Eυρωλίγκας, συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν να τεθεί εκτός των δραστηριοτήτων της διοργάνωσης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κρίνοντας ότι η συνολική προσωπική συμπεριφορά του είναι δυσφημιστική για τη διοργάνωση, αλλά η απόφασή τους είναι διφορούμενη, καθώς επιθυμούν την παραμονή του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά, οι δέκα συνεταίροι της Ευρωλίγκας επιχειρούν να «απομονώσουν» τον βασικό χρηματοδότη Δημήτρη Γιαννακόπουλο από τον Παναθηναϊκό κι ενώ γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, επί 30 και πλέον χρόνια, με την ομάδα μπάσκετ και τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαιά της.

«Αυτό το άτομο δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της διοργάνωσης μέχρι να σταματήσει εντελώς και οριστικά αυτή η συμπεριφορά», αναφέρει η ανακοίνωση, και η Ευρωλίγκα προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από τη συμπεριφορά του.

«Εχω την τύχη να αποφασίζω για τον Παναθηναϊκό, οφείλω στα εκατομμύρια του κόσμου του να συμμετέχει η ομάδα σε μια διοργάνωση που υπάρχει σεβασμός. Πιστεύω ότι με τον ερχομό του Παναθηναϊκού, το Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει πιο γρήγορα μεγάλη διοργάνωση. Την ποιότητα της ομάδας θα προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο, όπως συμβαίνει για τριάντα χρόνια», ήταν η απάντηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ προς την Ευρωλίγκα και ύστερα από τη συνάντηση για μιάμιση ώρα με τον Πάτρικ Μπάουμαν. Ο κ. Γιαννακόπουλος προανήγγειλε συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων ομάδων της Ευρωλίγκας και εξέφρασε την έκπληξή του για την ανακοίνωση των άλλων μετόχων, ενώ επανέλαβε ότι η διοργάνωση έχει αποτύχει οικονομικά από τη διαχείριση του Τζόρντι Μπερτομέου και τον καταμερισμό των εσόδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή