Τα νέα δεδομένα για Ευρωλίγκα και ΠΑΟ

Τα νέα δεδομένα για Ευρωλίγκα και ΠΑΟ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κίνηση αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα και η διαγραφόμενη ένταξή του στο Τσάμπιονς Λιγκ θα αποτελέσει την πρώτη κερδισμένη «μάχη» της FIBA στον «πόλεμο» που έχει αρχίσει τα δύο τελευταία χρόνια με την ιδιωτική ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες-μέτοχοι που θα ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση. Το βέβαιο είναι ότι η Ευρωλίγκα θα «πονέσει» οικονομικά στην εκμετάλλευση του τηλεοπτικού συμβολαίου που έχει στην Ελλάδα, μετά την παραμονή μόνο του Ολυμπιακού, ενώ είναι άγνωστη η κατάληξη της δικαστικής διαμάχης που θα έχει η «πράσινη» ΚΑΕ με την Ευρωλίγκα για την καταβολή ή όχι της ρήτρας των 10 εκατ. ευρώ.

Η Ευρωλίγκα θα καταγγείλει το δεκαετές συμβόλαιο εγγυημένης συμμετοχής που έχει υπογράψει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα κινηθεί, επίσης, νομικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεωρεί ότι υπάρχει, διαχρονικά, οικονομική αδιαφάνεια στην Ευρωλίγκα, αλλά ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια και παρά το συμβόλαιο των 30 εκατ. δολ. που υπέγραψε ο Τζόρντι Μπερτομέου, τα έσοδα των 10 ομάδων-μετόχων δεν αυξήθηκαν σημαντικά. Είναι άξιον απορίας, όμως, γιατί οι άλλες ομάδες-συνέταιροι της Ευρωλίγκας δεν έχουν διαμαρτυρηθεί, αλλά αντίθετα αποφασίζουν ομόφωνα και οξύμωρα για την αποβολή του Δ. Γιαννακόπουλου και τη συνέχιση της συμμετοχής του Παναθηναϊκού. Στην πλευρά του «Τριφυλλιού» υπάρχουν υποψίες που απομένει να αποδειχθούν ή όχι για το αν ο καταμερισμός των εσόδων είναι αδιαφανής, γιατί υπάρχει οικονομική εύνοια κάποιων ομάδων που είναι φίλα προσκείμενες στη διοίκηση της Ευρωλίγκας. Προσχωρώντας στo Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προσδοκά άμεσα μεγαλύτερα έσοδα, αλλά σε βάθος τριετίας. Απλά, κάνει την αρχή για την αύξηση της εμπορικότητας της διοργάνωσης και ενδεχομένως να λειτουργήσει ως «μαγνήτης».

• Με κοινή ανακοίνωσή τους Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος επιτέθηκαν κατά της Ευρωλίγκας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο Δημήτρης μας αποτελεί τη συνέχεια της οικογένειας σε όλα τα επίπεδα και τον επάξιο μπροστάρη του Παναθηναϊκού. Τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα είναι η έλλειψη σεβασμού και η προσβολή της αξιοπρέπειας τόσο της οικογένειάς μας όσο και του Παναθηναϊκού, κάτι που για εμάς τους Γιαννακόπουλους είναι κόκκινη γραμμή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή