Επιστρέφει στην Α2 κατηγορία ο Πανιώνιος

Επιστρέφει στην Α2 κατηγορία ο Πανιώνιος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πανιώνιος γύρισε την πλάτη του στη μεγάλη ιστορία του στο ελληνικό μπάσκετ, δεν τίμησε τον κόπο των δύο τελευταίων χρόνων του για την επιστροφή του στην Α1 κατηγορία και, χωρίς να αποδείξει ότι άξιζε την παραμονή του, μένει…μετεξεταστέος και οδεύει ξανά προς νέο υποβιβασμό. Οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν (67-81) από τον ΠΑΟΚ στο κεκλεισμένων θυρών (5ο στη φετινή περίοδο) παιχνίδι της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής, με αποτέλεσμα να έχουν ελάχιστες πιθανότητες σωτηρίας. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν το ένστικτο επιβίωσης και, ύστερα από τα 14 πρώτα λεπτά του αγώνα, έδειξαν να αποδέχονται ψυχολογικά το… μοιραίο, ενώ ήταν υποδεέστεροι αγωνιστικά από τον ΠΑΟΚ.

Ακόμα κι αν ο Πανιώνιος νικήσει στο Ρέθυμνο την τελευταία αγωνιστική (13/5), έχει απολέσει τον έλεγχο της τύχης του, καθώς ο Κόροιβος, που ηττήθηκε στη Χαλκίδα από την Κύμη (62-60), αναμένεται στην Αμαλιάδα να επικρατήσει των υποβιβασμένων Τρικάλων και να φτάσει τις 8 νίκες, όσες έχει και ο ΓΣΛ Φάρος που δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό αλλά ηττήθηκε (83-95) και θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Πιθανή ήττα της θεσσαλικής ομάδας θα δημιουργήσει την τριπλή ισοβαθμία των 8 νικών, ο Πανιώνιος υστερεί και θα υποβιβαστεί λόγω της συντριβής των 30 πόντων που είχε γνωρίσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Φάρο, και στις επόμενες 25 αγωνιστικές δεν κατάφερε να ανακάμψει με νικηφόρα αποτελέσματα. Για το πισωγύρισμα του Πανιωνίου, παρά την οικονομική ευρωστία της, η διοίκηση φέρει σημαντικές ευθύνες, και η πλειονότητα των φιλάθλων του απαιτεί απαντήσεις για όλες τις κινήσεις που έγιναν στον πάγκο της ομάδας και στο έμψυχο δυναμικό της.

Την τρίτη θέση της βαθμολογίας κατοχύρωσε ο Προμηθέας που επικράτησε του Λαυρίου (98-87) στο παιχνίδι διαφήμισης του μπάσκετ από τις επιθέσεις των δύο ομάδων, ενώ την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας ολοκληρώνει ο ΠΑΟΚ.

Τις δέκα νίκες έφτασε ο Αρης που επιβλήθηκε του Ρεθύμνου (70-52) και θεωρητικά διεκδικεί τη συμμετοχή στα πλέι οφ και την 8η θέση, για την οποία, όμως, προβάδισμα έχει ο Κολοσσός που νίκησε στα Τρίκαλα (59-86). Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής: ΠΑΟΚ-ΓΣΛ Φάρος, Κολοσσός-Αρης, Ρέθυμνο-Πανιώνιος, Κόροιβος-Τρίκαλα, Λαύριο-ΠΑΟ, ΑΕΚ-Κύμη, Ολυμπιακός-Προμηθέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή