«Γέφυρα» Ευρωλίγκας – ΠΑΟ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γέφυρες» επικοινωνίας για νέα συνάντηση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, μαζί και με τους άλλους δέκα μετόχους της Ευρωλίγκας ώστε να ανατραπεί το διαγραφόμενο «διαζύγιο», έχει ρίξει η διοίκηση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης προς τον Παναθηναϊκό, αλλά οι πιθανότητες συνέχισης της συνύπαρξης και της συνεργασίας παραμένουν μειοψηφικές. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει απαιτήσει, για επανέναρξη διαλόγου με την Ευρωλίγκα, την άρση όλων των οικονομικών ποινών που του έχουν επιβληθεί και του αποκλεισμού εισόδου στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αν και χρονικά αυτή την τιμωρία (5 μήνες) θα την εκτίσει στους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην Ευρωλίγκα σκέφτονται ότι αν ικανοποιήσουν την απαίτηση του Παναθηναϊκού, θα δημιουργηθεί δεδικασμένο για τους άλλους μετόχους και προδιαγραφές νέου «ρήγματος», έστω και για διαφορετικές αιτιάσεις από την συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου. Μετά τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ στο Βελιγράδι (18-20/5), θα γίνει η τελευταία απόπειρα επαναπροσέγγισης της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό κι αν αποτύχει, η ελληνική ομάδα θα πορευτεί οριστικά προς το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA.

Εν τω μεταξύ, ο Μάικ Τζέιμς που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην περσινή κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, με ανατροπή του μειονεκτήματος έδρας, επιστρέφει στην 12άδα του Παναθηναϊκού, αντί του Μάρκους Ντένμον, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ (20.00) για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε αποφασίσει την αντικατάσταση του Γκέμπριελ από τον Λοτζέσκι πριν από μία εβδομάδα και ενώ υπάρχει δικαίωμα και τρίτης αλλαγής. Απέναντι στον τυπικά γηπεδούχο Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ θα δώσει τον πρώτο αγώνα της ως κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ από το πρόσφατο φάιναλ φορ του ΟΑΚΑ και πλέον θα πρέπει να υπερασπίζεται την αίγλη του ευρωπαϊκού τίτλου της με ανάλογες εμφανίσεις, παρά τη δεδομένη κόπωση που έχουν οι παίκτες της, ενόψει κυρίως των πλέι οφ. Tα έσοδα της αναμέτρησης θα δοθούν στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου.

• Στις 21 Ιουνίου και με τη διεξαγωγή του πέμπτου και τελευταίου τελικού των πλέι οφ, εφόσον χρειασθεί, θα ολοκληρωθούν τα πλέι οφ που θα αρχίσουν στις 16 Mαΐου, με τα παιχνίδια της πρώτης φάσης (1ος-8ος, 2ος-7ος, 3ος-6ος, 4ος-5ος και κριτήριο πρόκρισης τις δύο νίκες). Η έναρξη της δεύτερης φάσης έχει προγραμματισθεί για τις 24 Mαΐου και η ολοκλήρωση στις 3 Ιουνίου. Οι τελικοί για τη διεκδίκηση του τίτλου και τα παιχνίδια για την κατάληψη της 3ης και της 4ης θέσης θα αρχίσουν στις 7 Ιουνίου, ενώ αν οι δύο προηγούμενες φάσεις ολοκληρωθούν νωρίτερα, θα διεξαχθούν στις 2 Ιουνίου.

• Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα (90-56) του Φάρου Κερατσινίου, όπως αναμενόταν στη σειρά των τελικών της Α1 Γυναικών, και πλέον χρειάζεται άλλη μία νίκη για να κατακτήσει αήττητος το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή