«Τρίζει» το πλεονέκτημα έδρας

«Τρίζει» το πλεονέκτημα έδρας

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι αντοχές τριών γηπεδούχων στους τέσσερις πρώτoυς αγώνες στην έναρξη των πλέι οφ, υπερκέρασαν τη σκληρή δοκιμασία που τους υπέβαλαν οι φιλοξενούμενοι. Εξαιρουμένου του αήττητου Παναθηναϊκού Superfoods, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας κατοχύρωσαν, μόλις στα τελευταία δευτερόλεπτα, το πλεονέκτημα έδρας του τρίτου αγώνα για την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ (μεθαύριο οι β΄ αγώνες).

Το συναρπαστικότερο παιχνίδι έγινε στην Πάτρα, όπου το Λαύριο διατήρησε το προβάδισμα για 36 λεπτά, μέχρι την ισοφάριση από το τρίποντο του Δημακού, αλλά ο Προμηθέας υπερασπίστηκε τον κόπο που κατέβαλε στο πρωτάθλημα για την κατάκτηση της 3ης θέσης και νίκησε 75-70. Η νίκη κρίθηκε από τις 4 εύστοχες βολές των Πράδερ και Μιλόσεβιτς και ενώ ο Νίξον αστόχησε σε λέι απ. Στους νικητές, ο Γκίκας σκόραρε 19 πόντους και 14 ο Πράδερ, ενώ στο Λαύριο, ξεχώρισε ο… συνήθης Μουρ (19 π.).

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα αμφισβήτησής του στην αξιόμαχη Κύμη που έφτασε μία… ανάσα από τη νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν (78-75), χάρις στην ευστοχία τους από τη γραμμή των βολών. Το προβάδισμα των 25 πόντων (36-11) προκάλεσε χαλαρότητα στους «ερυθρόλευκους» και σε συνδυασμό με τον επιθετικό οίστρο του Μακ Φάντεν (21 π.), η Κύμη ισοφάρισε (72-72 στα 47΄΄). Οι βολές του Στρέλνιεκς και του Σπανούλη έδωσαν τη λύση στον Ολυμπιακό που έδειξε ότι δεν έχει συνέλθει μετά τον αποκλεισμό του από το ευρωπαϊκό φάιναλ φορ. Οι Σπανούλης (18 π.) και Γουίλτζερ (14 π.) ηγήθηκαν στο σκοράρισμα του Ολυμπιακού, ενώ από την Κύμη, ο Μακ Φάντεν τελείωσε με 21 πόντους. «Για την εικόνα μετά το 15΄ πραγματικά ντρέπομαι που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας, για τον τρόπο που έπαιξε σήμερα. Πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα όσο είναι καιρός», τόνισε χαρακτηριστικά μετά το ματς ο Γ. Σφαιρόπουλος.

Στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος απέναντι στη φιλοξενούμενη ΑΕΚ και κάνοντας… σπριντ στο τέταρτο δεκάλεπτο επιβλήθηκε με 78-74. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αγχωμένος στην έδρα του, με αποτέλεσμα να «κυνηγά» στο σκορ και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ενώ η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη φθορά των Χάντερ και Πάντερ με φάουλ. Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ και Κυπελλούχος Ελλάδας προηγήθηκε με 55-48 στο 26΄, αλλά η ομαδική άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική στην τελευταία περίοδο και απέφερε το συν 10 (75-65). Η ευστοχία του Κόνιαρη στις βολές άφησε χωρίς θετικό αποτέλεσμα την αντεπίθεση των φιλοξενουμένων που μείωσαν σε 76-74 (στα 20΄΄). Οι Πέτγουεϊ (17 π.), Γκος (16 π.) και Κόνιαρης (11 π.) πρωταγωνίστησαν επιθετικά στον ΠΑΟΚ, ενώ στην ΑΕΚ, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Τζέιμς (14 π.) και Χάρις (12 π.).

Στο ΟΑΚΑ, η αήττητη πορεία του Παναθηναϊκού Superfoods συνεχίστηκε με χαρακτηριστική ευκολία, επικρατώντας του Κολοσσού με 96-65 και φτάνοντας τις 27 νίκες. Οι γηπεδούχοι που έχουν στόχο το απόλυτο ρεκόρ των 34 νικών, «εκτόξευσαν» τη διαφορά του σκορ, μέχρι τους 40 πόντους (69-29 στο 26΄) και είχαν πρώτο σκόρερ τον Παππά (16 π.), ενώ ο Καλάθης πέρασε στους 10 καλύτερους πασέρ όλων των εποχών (879 ασίστ). Από τον Κολοσσό, ξεχώρισε οριακά ο Τσαλμπούρης (12 π.).

Κόροιβος: Να διερευνηθεί ο αγώνας

Απάντηση σε κάθε φήμη που σπιλώνει την αθλητική και ηθική υπόληψη της ΚΑΕ Κόροιβος, ζητώντας ταυτόχρονα από την αθλητική δικαιοσύνη τη διερεύνηση του τελευταίου, εντός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα, έδωσε η ΚΑΕ με την αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή της από την Α1 κατηγορία. «Πολλοί προσπαθούν να δημιουργήσουν σενάρια και να μείνουν υπόνοιες μόνο για τη διοίκηση και τον ρόλο της στον αγώνα με τα Τρίκαλα, επιτρέποντας σε υπεύθυνους και ανεύθυνους παράγοντες του αθλήματος να αφήνουν σκιές και να μας εμπλέκουν ακόμη και σε στοιχηματικά παιχνίδια», τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης, που καταλήγει: «Δηλώνουμε με τον πιο απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο, ότι απείχαμε, απέχουμε και θα απέχουμε συνειδητά από τέτοιου είδους κόλπα, διότι απλά δεν τζογάρουμε αυτό που αγαπάμε, την ομάδα μας, και καλούμε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή να διερευνήσει εις βάθος κάθε τέτοια πτυχή. Σε πολλούς κύκλους, εκτός λίγκας, δεν άρεσε, διότι τα συμφέροντα είναι πολλά και ο Κόροιβος ήταν κακό παράδειγμα. Θα πορευθούμε, όμως, με τις ίδιες αρχές που είχαμε μέχρι την άνοδό μας στην Α1 κατηγορία και την τετράχρονη παρουσία μας σ’ αυτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή