Μπάσκετ: Και τώρα (ξανά) οι δυο τους…

Μπάσκετ: Και τώρα (ξανά) οι δυο τους…

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γνώριμο «deja vu» των 13 τελευταίων χρόνων στη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή από τον Παναθηναϊκό Superfoods και τον Ολυμπιακό θα συνεχιστεί και στους φετινούς τελικούς των πλέι οφ.

Αήττητοι σε όλη τη χρονιά φέτος στην Α1, οι «πράσινοι» επικράτησαν του ΠΑΟΚ στον τρίτο ημιτελικό (88-72), έφτασαν τις 31 νίκες συνολικά και στοχεύουν πλέον στη νέα στέψη τους, χωρίς να γνωρίσουν ήττα, ενώ θα έχουν πλεονέκτημα έδρας απέναντι στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ξεπέρασαν το εμπόδιο του Προμηθέα (89-56), στην Πάτρα, κι ενώ είχαν λαχταρήσει στον δεύτερο ημιτελικό του ΣΕΦ νικώντας με 86-85. Ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε επικρατήσει εύκολα του ΠΑΟΚ (84-67) και στον δεύτερο ημιτελικό, έχοντας αποδείξει μέχρι τώρα ότι έχει μεγάλη αποφασιστικότητα για να μην εκθρονιστεί και παρουσιάζεται σε καλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα από τους Πειραιώτες.

Οι τελικοί, όμως, έχουν διαχρονικά σημαντική διαφορά απ’ όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες και οι τελικοί θα αρχίσουν από το ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή (3/6), θα συνεχιστούν στο ΣΕΦ (7/6) και πάλι στην έδρα του ΠΑΟ (10/6). Ο τέταρτος τελικός, αν χρειασθεί, στο ΣΕΦ (14/6) και ο πέμπτος και τελευταίος στο ΟΑΚΑ, 17/6.

H αντίδραση του Παναθηναϊκού Superfoods στο δεύτερο ημίχρονο του τρίτου ημιτελικού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στο κλειστό της Πυλαίας, ήταν πρωταθληματικού χαρακτήρα. Ο Νικ Καλάθης είχε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο και σημείωσε ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τους 27 πόντους του (5/9 τρίποντα, 9/20 συνολικά ο ΠΑΟ), ενώ καθοριστική ήταν και η απόδοση του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Μόνο ένα ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ουσία και τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο (43-37) και ήταν το μοναδικό που είχε προβάδισμα στο σκορ από τα έξι που έπαιξε κόντρα στους «πράσινους» στους 3 ημιτελικούς. Το 44-45 στο 24΄ μετατράπηκε σε 48-56 ύστερα από τέσσερα λεπτά χάρις στα συνεχόμενα τρίποντα των Σίνγκλεντον και Παππά. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδωσαν άλλη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ για επιστροφή στη διεκδίκηση της πρώτης νίκης του. Τα τρίποντα των Καλάθη και Αντετοκούνμπο αύξησαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (61-74).

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε κάθε λόγο να χαμογελά για την αντίδραση των παικτών του στην επανάληψη, έχοντας όμως «παραφωνία» την απόδοση του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έμεινε χωρίς πόντο σε 9 λεπτά συμμετοχής, αν και ο ασταθής Αμερικανός γκαρντ έχει δείξει ότι «μεταμορφώνεται» θετικά στους τελικούς, όπως συνέβη και στους περυσινούς. Το ίδιο φυσικά μπορεί να ισχύσει και για τον Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος ήταν απογοητευτικός και χθες (είχε μάλιστα δύο air ball σε διαδοχικά σουτ τριών πόντων).

ΠΑΟΚ: Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης, Μαργαρίτης 6, Γκος 15 (3), Τζόουνς 9 (1), Πέτεγουεϊ 3 (1/5 σουτ), Χρυσικόπουλος, Καρράς 2, Ζάρας 8 (2), Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 9 (1), Τζάκσον 14.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 6 (1), Τζέιμς, Βουγιούκας, Λοτζέσκι 8 (2), Καλάθης 27 (5), Ρίβερς, Παππάς 13 (4), Γκιστ 11, Λεκαβίτσιους 12 (1), Ογκαστ, Αντετοκούνμπο 11, Μήτογλου.

Στην Πάτρα ο Ολυμπιακός, έχοντας αποφύγει το «ηλεκτροσόκ» του δεύτερου ημιτελικού στον οποίο κινδύνεψε με ήττα (ο Προμηθέας διαμαρτύρεται για φάουλ στον Πράδερ στην τελευταία επίθεση του αγώνα), επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις.

Οι Πειραιώτες απέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ από την αρχή της αναμέτρησης, το οποίο στα μέσα της 3ης περιόδου έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα και δεν απειλήθηκαν από τους γηπεδούχους, που δεν είχαν περισσότερα ψυχικά αποθέματα για να χαρίσουν στους φιλάθλους τους μια ιστορική νίκη στα πλέι οφ, μετά την εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα.

Στον μικρό τελικό που θα αρχίσει το Σάββατο για την κατάκτηση της 3ης θέσης, ο Προμηθέας διαθέτει το πλεονέκτημα έδρας έναντι του ΠΑΟΚ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Γκίκας 2, Φαγιέ 5, Σαλούστρος 12 (2), Πράδερ 10, Ελις 4, Λίποβι 6, Τουντζιαράκης 5, Σκούφης, Γερομιχαλός 2, Δημάκος 6, Χολ 4, Μαντζούκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 3, Παπανικολάου 7 (2), Ρόμπερτς 9 (1), Μπόγρης 3, Ουίλτζερ 14 (2), Μακ Λιν 8, Παπαπέτρου, Μιλουτίνοβ 6, Στρέλνιεκς 22 (5), Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 9 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή