Δύο ευκαιρίες τίτλου έχει πλέον ο ΠΑΟ

Δύο ευκαιρίες τίτλου έχει πλέον ο ΠΑΟ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νίκη στους δύο επόμενους τελικούς είναι η απόσταση του Παναθηναϊκού από τη διατήρηση του τίτλου πρωταθλήματος στην κατοχή του, όπως και θα ήθελε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, στη μνήμη του οποίου αυτός θα αφιερωθεί, εφόσον οι «πράσινοι», που επικράτησαν του Ολυμπιακού (73-58) στον τρίτο τελικό, ολοκληρώσουν τον στόχο τους.

Το βαρύ κλίμα πένθους στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και σε όλα τα μέλη της «πράσινης» ομάδας που είχε δημιουργηθεί προχθές στο ΟΑΚΑ, λόγω της απώλειας, ξεπεράστηκε εν μέρει από τα αγωνιστικά πεπραγμένα και τη δεύτερη νίκη του «τριφυλλιού», που ήρθε με καλύτερη απόδοση και ξεσπάσματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τα αντανακλαστικά του πρώτου τελικού στο ίδιο γήπεδο, περίμενε πράγματα από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη που δεν ήρθαν ποτέ στο… ευανάγνωστο παιχνίδι των ατομικών προσπαθειών του και συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σε χαμηλότερη ταχύτητα ενέργειας και αποτελεσματικότητας από τους γηπεδούχους.

«Ελπίζω να τιμήσουμε όλη την οικογένεια με την κατάκτηση του τίτλου», είπε ο Τσάβι Πασκουάλ, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι «ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, η στατιστική τα λέει όλα. Χάσαμε και τις τέσσερις περιόδους. Θα γυρίσουμε τώρα στο ΣΕΦ για να ισοφαρίσουμε τη σειρά». Σύσσωμη η ομάδα του Παναθηναϊκού άφησε ένα τριαντάφυλλο στη θέση όπου υπήρχε η φωτογραφία του εκλιπόντος Παύλου Γιαννακόπουλου, ενώ οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Σφαιρόπουλος μίλησαν για την απώλεια του πρώην προέδρου του «αιώνιου» αντιπάλου.

Μεθαύριο, στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα έχει την τελευταία ευκαιρία διεκδίκησης του τίτλου πηγαίνοντας σε πέμπτο παιχνίδι και είναι βέβαιο ότι δεν θέλει, τουλάχιστον, ενώπιον των φιλάθλων του να δει τον «αιώνιο» αντίπαλό του να πανηγυρίζει τον τίτλο, όπως συνέβη στον περυσινό πέμπτο τελικό.

• Η άσχημη αρχή του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα είχε τον καλύτερο επίλογο, με την αήττητη κατάκτηση της 3ης θέσης στον μικρό τελικό των πλέι οφ, κόντρα στον Προμηθέα, τον οποίο νίκησε για δεύτερη φορά στην Πάτρα σε τρία παιχνίδια. «Το μεγαλύτερο επίτευγμά μας ήταν ότι κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, η ομάδα διόρθωνε την παρουσία της. Με τις δεδομένες συνθήκες που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ, φτάσαμε και τρυπήσαμε το ταβάνι μας. Και βαθμολογικά και σε ό,τι αφορά το επίπεδο του παιχνιδιού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, και ενώ η ΚΑΕ παρέθεσε αποχαιρετιστήριο γεύμα σε όλα τα μέλη της ομάδας.

• Στο «σπίτι» του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και η ανακοίνωση του Περιστερίου, επέστρεψε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Υστερα από έξι χρόνια απουσίας, ο Ελληνας τεχνικός θα καθοδηγήσει στην επόμενη τριετία, σύμφωνα με το συμβόλαιο, την ομάδα που τον ανέδειξε ως αθλητή (11 χρόνια) και ως προπονητή (9 χρόνια).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή