«Εφυγε» στα 76 του ο Κώστας Πολίτης

«Εφυγε» στα 76 του ο Κώστας Πολίτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aξέχαστος, όπως και ο θρίαμβος της εθνικής ομάδας του ’87, στην οποία ήταν ο «μαέστρος», θα μείνει στο ελληνικό μπάσκετ ο Κώστας Πολίτης που απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών. Η απώλεια του «Τσολιά» του ελληνικού μπάσκετ, όπως τον αποκαλούσαν ως αθλητή, προκάλεσε θλίψη σε όλους τους διεθνείς παίκτες του ’87, στους συνεργάτες του στην ομοσπονδία και σε όλους τους φίλους του αθλήματος που τον θυμούνται να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο ΣΕΦ, δίπλα στα «παιδιά» του, τους παίκτες που διαχειρίστηκε άψογα για την ενωμένη εθνική ομάδα και οδήγησε βήμα βήμα στην κορυφή της Ευρώπης.

«Νιώθω συντετριμμένος από την απώλεια του φίλου Κώστα Πολίτη. Δεν ήταν απλά ένας συνοδοιπόρος, ένας εκλεκτός συνεργάτης, ήταν ένας άνθρωπος που ένιωθα δικό μου» ανέφερε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΕΟΚ και επιστήθιος φίλος του εκλιπόντος, Γιώργος Βασιλακόπουλος, καθώς ο Καισαριανιώτης προπονητής είχε εισηγηθεί και σχεδιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας από το 1984, ώστε «να μη χανόταν κανένα ταλέντο σε κάθε γωνιά της χώρας κι αν βρισκόταν», όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Toν αρχιτέκτονα της κοσμογονίας του ’87» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποχαιρέτισε ο Αλέξης Τσίπρας σε προσωπικό tweet του. Η κηδεία θα τελεστεί αύριο (17.00) στο κοιμητήριο Καισαριανής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή