Μπλατ ο Ολυμπιακός, Καλάθη, Λάσμε ο ΠΑΟ

Μπλατ ο Ολυμπιακός, Καλάθη, Λάσμε ο ΠΑΟ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εποχή του Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό που άρχισε με την επίσημη ανακοίνωση για τον νέο προπονητή, η θητεία του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό Superfoods που θα συνεχιστεί την επόμενη τριετία και η επιστροφή του Στεφάν Λάσμε, ύστερα από τέσσερα χρόνια, στους «πράσινους» πιστοποιούν τη συνέχιση της προσπάθειας και των δύο «αιωνίων» αντιπάλων να είναι λίαν ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα και στον διπολισμό του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο πάγκος του Ολυμπιακού έχει τον νέο τεχνικό καθοδηγητή του για τα δύο επόμενα χρόνια και ο Ντέιβιντ Μπλατ παρομοίασε με πρόκληση την πρόταση που αποδέχθηκε.

«Βρίσκω αυτή την πρόκληση και την ευκαιρία που έχω να με γεμίζουν υπερηφάνεια, αλλά και να μου δίνουν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για να κάνω το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο 59χρονος προπονητής που θα έχει τη δεύτερη παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά τη θητεία του στον Αρη. Ο Μπλατ θα περιμένει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων που θα κάνει η διοίκηση του Ολυμπιακού με τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη, καθώς και με τους Παπαπέτρου και Παπανικολάου για την ανανέωση των συμβολαίων τους, ώστε να να κάνει τις εισηγήσεις του για τις θέσεις των ξένων παικτών. Κομβικό σημείο του μεταγραφικού σχεδιασμού θα είναι η παραμονή ή όχι του Σπανούλη και ο ρόλος που θα έχει στους «ερυθρόλευκους», εφόσον αποδεχθεί την πρόταση που θα του γίνει, και, κυρίως, η χρονική διάρκεια του τέταρτου συμβολαίου. Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελούν οι Αμερικανοί Ρόμπερτς και Μπράουν.

Στον Παναθηναϊκό Superfoods, ο Νικ Καλάθης θα συνεχίσει να είναι ο ιθύνων νους του παιχνιδιού και της τακτικής των «πρασίνων» μέχρι το 2021, δίνοντας την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας, στη μετά Διαμαντίδη εποχή, και παρέχοντας χρονική ευχέρεια στη διοίκηση της ΚΑΕ και στον προπονητή του Τσάβι Πασκουάλ για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις. Ο Καλάθης δεν ενέδωσε στις «σειρήνες» των ομάδων του ΝΒΑ και, αποδεχόμενος την πρόταση του ΠΑΟ για νέο τριετές συμβόλαιο και ετήσιες αποδοχές 2,2 εκατ. ευρώ, έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Ελληνας παίκτης του «τριφυλλιού». Η παραμονή του Καλάθη ταυτίστηκε χρονικά με την επιστροφή του Γκαμπονέζου Στεφάν Λάσμε (36 χρ., πέρυσι έπαιξε στην Ούνικς), που συμπλήρωσε την τριάδα των σέντερ (Γκιστ, Βουγιούκας), και ενώ ο Παναθηναϊκός αναζητεί έναν ακόμα γηγενή παίκτη, θεωρητικά για τη θέση του δεύτερου ψηλού, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να βρίσκεται στο… βάθος των στόχων, λόγω της δεδομένης προτεραιότητας που θα έχει ο Ολυμπιακός. Υπάρχει και η επιλογή ξένου για τη συγκεκριμένη θέση, ενώ οι Λοτζέσκι και Ρίβερς είναι ελεύθεροι. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση ειρωνικού περιεχόμενου για τον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας ότι, με αφορμή τη συνεργασία με τον Μπλατ, «παρακολουθούμε με συμπάθεια και παράλληλα με απορία το “ξήλωμα” της πιο “επιτυχημένης” ομάδας της 9ετίας».

• Πλήρης με την ενσωμάτωση του αρχηγού της Γιάννη Μπουρούση, προετοιμασμένη για τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του Ισραήλ και με αποφασιστικότητα για να συνεχίσει την αήττητη πορεία της, η εθνική ομάδα θα παίξει σήμερα (19.40) στο Τελ Αβίβ για την 5η αγωνιστική της πρώτης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου 2019.

«Πρώτος στόχος είναι ο έλεγχος του ρυθμού και να μην επιτρέψουμε στο Ισραήλ να τρέξει. Στην επίθεση θα πρέπει να βάλουμε την μπάλα μέσα στο καλάθι», υπογράμμισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή