Μπάνκι: «Ανταγωνιστικοί, με ταυτότητα και πάθος»

Μπάνκι: «Ανταγωνιστικοί, με ταυτότητα και πάθος»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oμάδα που θα παθιάζει τους φιλάθλους της ΑΕΚ και θα ανταποκριθεί ξανά στο υψηλό σημείο του πήχυ των περυσινών επιτυχιών, θέλει να δημιουργήσει ο Ιταλός τεχνικός της Ενωσης, Λούκα Μπάνκι, που παρουσιάστηκε επίσημα. Ο Μπάνκι εμφανίστηκε συνειδητοποιημένος και έδωσε υποσχέσεις μόνο για τη δυνατή δομή του έμψυχου δυναμικού που θα έχει η ΑΕΚ την επόμενη περίοδο, ενώ θεωρεί ότι είναι εφικτή η επανάληψη κατάκτησης ενός τίτλου και αν είχε αμφιβολίες ότι μπορεί να την πετύχει η ΑΕΚ, ο ίδιος θα…έμενε στην πατρίδα του.

«Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον πρόεδρο, έχω καταλάβει ποια είναι η αίσθηση που βγάζει η ΑΕΚ. Θέλουμε να δούμε αυτή την ομάδα να βελτιώνεται και να αναβιώνει συνεχώς, κάτι που έχει γίνει με μεγάλη προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι την κατάκτηση των τροπαίων την προηγούμενη χρονιά, κάτι που φάνταζε απίθανο. Το να είσαι μέλος αυτού του κόσμου ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο αποφάσισα να δεχθώ αυτή την πρόταση», υποστήριξε στον πρόλογό του, ο κ. Μπάνκι και οριοθέτησε τους νέους στόχους της ΑΕΚ που υπαγορεύονται από τις πρόσφατες διακρίσεις:

«Η περυσινή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μας αναγκάζει να σεβαστούμε τα προγνωστικά που θα μας έχουν στα φαβορί. Το ίδιο ισχύει και για το Κύπελλο Ελλάδος, που η ομάδα έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Τέλος, υπάρχει το πρωτάθλημα που θέλουμε να τελειώσουμε σε μία θέση που ταιριάζει στο κλαμπ. Ο συνολικός στόχος είναι η θέληση να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και η καθιέρωση μιας ταυτότητας, μιας εμπιστοσύνης και ενός πάθους που πρέπει να βγαίνει από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνω ότι τα δύο τρόπαια δίνουν θετική ενέργεια για την επόμενη περίοδο και δεν είναι… βάρος για εμένα, τους παίκτες και τους συνεργάτες μου». Ο Ιταλός τεχνικός υπογράμμισε ότι η προσέλκυση καταξιωμένων προπονητών στο ελληνικό πρωτάθλημα οφείλεται στην ανταγωνιστικότητα που υπάρχει και συνδύασε τον ερχομό του στην ΑΕΚ, με τη νέα συνεργασία του Ολυμπιακού και του Μπλατ, καθώς και την παρουσία του Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό.

«Η διαφορά της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι οι προϋπολογισμοί και οι επιλογές παικτών που μπορεί να κάνουν. Ομως, οι ομάδες παίζουν μπάσκετ και όχι τα χρήματα. Πρέπει να κάνουμε έξυπνες επιλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή