Γιατί ο Λεμπρόν επέλεξε Λ.Α.

Γιατί ο Λεμπρόν επέλεξε Λ.Α.

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, 2 Ιουλίου (Κυριακή βράδυ στις Ηνωμένες Πολιτείες), το μεγαλύτερο αθλητικό σίριαλ του πλανήτη έλαβε τέλος ύστερα από την απόφαση του Λεμπρόν Τζέιμς να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο (έναντι 154 εκατ. δολ.) με τους Λος Αντζελες Λέικερς. Μόλις στη δεύτερη ημέρα της «free agency», ο «βασιλιάς» αποφάσισε να μετακομίσει σε άλλες πολιτείες και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια να πολιτογραφηθεί κάτοικος του Λ.Α. Και πιθανόν, ήταν η καλύτερη επιλογή που είχε για πολλούς λόγους.

Εχοντας στην κατοχή του δύο τίτλους με τους Μαϊάμι Χιτ, το 2014 ο Λεμπρόν αποφάσισε να γυρίσει σπίτι του, στο Κλίβελαντ του Οχάιο, μια κίνηση που σόκαρε τον κόσμο του ΝΒΑ. Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στο Κλίβελαντ κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα μία φορά (το 2016), σε μια επική και ιστορική ανατροπή κόντρα στους Ουόριορς (4-3), αλλά επίσης οδήγησε τους Καβαλίερς σε τέσσερις συνεχόμενους τελικούς (2014-2018). Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να πει ότι δεν πέτυχε τον στόχο του, ο οποίος ήταν να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη γενέτειρά του. Το καλοκαίρι του 2018 τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για τον 33χρονο πλέον Λεμπρόν. Εχοντας δηλώσει πως ο στόχος του είναι να ξεπεράσει το «φάντασμα» Μάικλ Τζόρνταν, τα περιθώρια στένεψαν. Οι Καβαλίερς δεν είχαν το ταλέντο που θα ήθελε, οι Σίξερς ήταν περίπλοκη επιλογή, ενώ για να βρεθεί στο Χιούστον παρέα με τον φίλο του Κρις Πολ θα έπρεπε να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Το Λος Αντζελες και οι Λέικερς ήταν εντέλει η καλύτερη επιλογή για τον Λεμπρόν με τις σημερινές συνθήκες, όχι μόνο για την προοπτική τίτλων αλλά και για την προσωπική του ζωή του πέρα από το μπάσκετ.

Είναι πλέον γνωστό πως κάθε χρόνο ο Λεμπρόν ζούσε για ένα χρονικό διάστημα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες. Οι επιχειρήσεις του βρίσκονται εκεί, διαθέτει δύο σπίτια και σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ του αρέσει πολύ το lifestyle της πόλης, όπως και στην οικογένειά του. Πέρα από την καριέρα του στο μπάσκετ, στα 33 του σκέφτεται διαφορετικά, καθώς πλέον προβληματίζεται με το μέλλον της ζωής του εκτός γηπέδων ΝΒΑ. Επίσης, ο μεγάλος του γιος πλέον ετοιμάζεται το 2019 να ξεκινήσει το αμερικανικό λύκειο και έτσι ο Λεμπρόν υπολόγισε και τις ευκαιρίες εκτός μπάσκετ που προσφέρει μια μεγαλούπολη όπως το Λος Αντζελες. Η εκπαίδευση σε καλό σχολείο για τα παιδιά του, η κουλτούρα και οι διαφορετικοί ρυθμοί της Καλιφόρνιας σε συνδυασμό με τους ταλαντούχους νέους παίκτες που διαθέτουν οι Λέικερς έπεισαν τον Λεμπρόν να πει το «ναι» στον Μάτζικ Τζόνσον (εκτελεστικός διευθυντής) και στο Λ.Α.

Σημαντικό ρόλο στη μετακίνηση έπαιξαν και η μοναδική ιστορία που διαθέτει ο σύλλογος, ο ρομαντισμός της ομάδας, όπως επίσης και οι παίκτες που έχουν φορέσει το μοβ και το χρυσό. Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα των Λέικερς ο «βασιλιάς» θα προστεθεί σε μια μοναδική λίστα με πρωτοκλασάτους παίκτες.

Πέρα από την αύρα του Λος Αντζελες, τις επιχειρήσεις του, την οικογένειά του και την ιστορία των Λέικερς, μεγάλο ρόλο παίζει και η απόκτηση των δαχτυλιδιών που κυνηγάει ο Λεμπρόν. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως έχουν τα πράγματα, οι Λέικερς θα ψάξουν να βρουν τρόπο να φέρουν και άλλον έναν σταρ στο Λος Αντζελες για να βοηθήσει τον Λεμπρόν και τη νεανική ομάδα του προπονητή Λιουκ Ουόλτον. Αν δεν καταφέρουν να αποκτήσουν άλλον έναν σταρ, πολύ δύσκολα θα κοντράρουν τους Χιούστον Ρόκετς και τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ούοριορς για μία θέση στους τελικούς του ΝΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή