Μπάσκετ: Υπογράφει ο Παπαπέτρου

Μπάσκετ: Υπογράφει ο Παπαπέτρου

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο βήμα της διαδρομής από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό Superfoods που έχει αρχίσει πριν από έναν μήνα, με την επίσημη πρόταση των «πρασίνων» και την εγγύηση για τον ρόλο στη βασική πεντάδα της επόμενης περιόδου, είναι έτοιμος να κάνει ο Ιωάννης Παπαπέτρου και να συνεχίσει την καριέρα του στον «αιώνιο» αντίπαλο των «ερυθρόλευκων», ύστερα από την 5χρονη θητεία του σ’ αυτούς. Το σημερινό, προγραμματισμένο ραντεβού του εκπροσώπου του παίκτη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αναμένεται να καταλήξει στην υπογραφή του 3ετούς εγγυημένου συμβολαίου του Παπαπέτρου, έναντι 2,3 εκατ. ευρώ και ενώ χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του τεχνικού του «τριφυλλιού», Τσάβι Πασκουάλ, με τον παίκτη για τον κομβικό ρόλο που θα του δώσει. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού Superfoods περίμενε την ολοκλήρωση των συζητήσεων του Παπαπέτρου με τον Ολυμπιακό για να κάνει την κίνησή της, γιατί δεν ήθελε να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού και ακολούθησε διαφορετική τακτική από την περίπτωση του Μάντζαρη, πέρυσι.

Στην απόφασή του να γίνει παίκτης της ομάδας που αγωνίσθηκε ο πατέρας του, Αργύρης, κατέληξε λόγω των εγγυήσεων του Παναθηναϊκού Superfoods για τον αγωνιστικό ρόλο του σε αντίθεση με αυτών που εισέπραξε από τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος τον προόριζε για εναλλακτική επιλογή στη θέση του φόργουορντ και πίσω από τον φίλο του, Κώστα Παπανικολάου. Με τη «γλώσσα» της στατιστικής, ο Παπαπέτρου είχε 21 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής στην περσινή περίοδο και ο Ολυμπιακός στο οικονομικό σκέλος, του έδινε 2,1 εκατ. ευρώ για τρία επόμενα χρόνια (2 συν 1), αξιολογώντας θετικά την προσφορά του. Το ζητούμενο όμως για τον ίδιο τον παίκτη, ήταν το γεγονός ότι στα πέντε χρόνια που έπαιξε στον Ολυμπιακό δεν καθιερώθηκε στη βασική πεντάδα, ενώ η εναλλακτική χρησιμοποίησή του στη θέση του φόργουορντ που αρέσκεται να αγωνίζεται και ενίοτε στη θέση του δεύτερου ψηλού, δημιούργησαν απολογισμό… στασιμότητας στην εξέλιξη της καριέρας του.

Στο επικοινωνιακό σκέλος του «χωρισμού» με τον Παπαπέτρου, ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι ο παίκτης ζήτησε τη συνάντηση, την προηγούμενη Παρασκευή, με τους αδελφούς Αγγελόπουλους που ανταποκρίθηκαν, όπως έπραξαν με τους Σπανούλη και Παπανικολάου, έκανε τη δήλωση «όλα θετικά» μετά τη συνάντηση, μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντέιβιντ Μπλατ και άκουσε για την εμπιστοσύνη που θα του έδειχνε, αλλά τελικά ο εκπρόσωπος του παίκτη έδωσε αρνητική απάντηση, μισή ώρα μετά τη διαρροή της σε αθλητική ιστοσελίδα…

Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει επτά ξένους και μετά τον Νάιτζελ-Ουίλιαμ Γκος, ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ/σέντερ, Ζακ ΛεΝτέι (24 χρ., 2.01, Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα) για τρία χρόνια, ενώ ο Μπλατ εξετάζει την περίπτωση του Πιέρια Χένρι (25 χρ., 1.92) για τις θέσεις των γκαρντ και έχει εξαγορά συμβολαίου από την Τόφας.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να περιμένει μέχρι τις 20 του μηνός για την πρόσκληση ή όχι του Νικόλα Μιλουντίνοφ από του Σπερς, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει δώσει στον Νίκο Παππά την τελευταία προθεσμία απάντησής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή