Θρίλερ με τις συνθήκες θανάτου του Χάνεϊκατ

Θρίλερ με τις συνθήκες θανάτου του Χάνεϊκατ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος για τις συνθήκες του θανάτου του μπασκετμπολίστα Τάιλερ Χάνεϊκατ, που έχει σοκάρει τον πλανήτη. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η αστυνομία δέχθηκε κλήση από τη μητέρα του Αμερικανού, λέγοντας πως ο γιος της συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα. Η αστυνομία βρέθηκε στο σπίτι του παίκτη στο Λος Αντζελες και λίγα λεπτά αργότερα ο άσος της Χίμκι έπεφτε νεκρός.

Σύμφωνα με τις Αρχές, φτάνοντας στην οικία του, οι αστυνoμικοί δέχθηκαν πυρά από τον αθλητή, οι ίδιοι ανταπέδωσαν και στη συνέχεια ο 27χρονος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Ομως, η εκδοχή της μητέρας του αδικοχαμένου άσου είναι τελείως διαφορετική, κατηγορώντας ευθέως την αστυνομία για τον θάνατό του.

Μιλώντας στην ισραηλινή ιστοσελίδα Sport5, η μητέρα του Χάνεϊκατ υποστήριξε πως η αστυνομία σκότωσε τον γιο της: «Ηρθε η αστυνομία και σκότωσε τον γιο μου. Προσπαθούν να με πείσουν πως αυτοκτόνησε, αλλά όχι. Ηταν καταθλιπτικός, αλλά με διαβεβαίωνε πως δεν θα έκανε κακό στον εαυτό του. Μου το είχε υποσχεθεί. Δεν πυροβόλησε προς τους αστυνομικούς, έριξε στον αέρα επειδή πανικοβλήθηκε. Ηρθαν 30 οχήματα, τρία ελικόπτερα εναντίον του. Τους ζήτησα να μπω μέσα αλλά δεν μου έδωσαν το τηλέφωνο. Δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω στον γιο μου». Ο πρώην προπονητής του Χάνεϊκατ στο λύκειο και κοντινός του φίλος, Μπορτ Εσκότο, του έστελνε μηνύματα την ώρα του συμβάντος –όπως δημοσίευσε η ιστοσελίδα Mercury News– καθώς είχε προγραμματίσει να δει τον πρώην παίκτη του, στο σπίτι του: «Με πήρε τηλέφωνο στις 16.00 την Παρασκευή. Είχα προγραμματίσει να πάω να τον δω από κοντά στο σπίτι του και να μιλήσουμε, αλλά η μητέρα του με πήρε τηλέφωνο 45 λεπτά μετά και μου είπε ότι κρατάει όπλο και συμπεριφέρεται περίεργα. Της είπα να καλέσει την αστυνομία».

Το τραγικό αυτό γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο παγκόσμιο μπάσκετ κυρίως από τους Αμερικανούς που αγωνίζονται εκτός ΗΠΑ, αλλά και παίκτες του ΝΒΑ, ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έστειλαν συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αμερικανού και τη Χίμκι στην οποία αγωνιζόταν. Πλέον, ξεκινάει ο κύκλος ερευνών για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του παίκτη, που αναμένεται να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή