Τσάμπιονς Λιγκ σαν την… Ευρωλίγκα

Τσάμπιονς Λιγκ σαν την… Ευρωλίγκα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σταυρόλεξο» για δυνατούς… λύτες είναι η κλήρωση των τριών ελληνικών ομάδων, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Προμηθέα, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και του Αρη στον πρώτο προκριματικό γύρο που θα χρειασθεί να κάνει υπέρβαση για να φτάσει μέχρι τη φάση των ομίλων.

Η τετραπλή ελληνική παρουσία και η κατάκτηση του περσινού τίτλου από την ΑΕΚ «έκλεψαν τις εντυπώσεις» στη διοργάνωση, που βαδίζει στην τρίτη χρονιά από τη θέσπισή της και αποδεικνύει ότι αυξάνει την εμπορικότητά της και τα έσοδα που κατανέμει στους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Η κάτοχος του περυσινού τροπαίου, ΑΕΚ, κληρώθηκε στον 3ο όμιλο, μαζί με Μπάμπεργκ (Γερμανία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Ντιζόν (Γαλλία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Φουενλαμπράδα (Ισπανία), Εσκισεχίρ (Τουρκία) και τη νικήτρια του ζευγαριού που θα προκύψει από τον τρίτο προκριματικό γύρο και θα είναι μία εκ των Καντού, Ζολνόκι, ΑΕΚ Λάρνακας, Αντβερπ, Λιετκαμπέλις.

Η επιστροφή του Νίκου Ζήση με τη φανέλα της Μπάμπεργκ, ως αντίπαλος της ΑΕΚ, ύστερα από 12 χρόνια, «ξύπνησε» τις αναμνήσεις για τους φιλάθλους της «Ενωσης» και τον πρώην αρχηγό της ομάδας, ενώ ο νέος τεχνικός Λούκα Μπάνκι βρισκόταν στον πάγκο της γερμανικής ομάδας μέχρι το τέλος της περσινής περιόδου.

Ο ανταγωνισμός στον νέο όμιλο που κληρώθηκε η ΑΕΚ, είναι χαμηλότερος απ’ αυτόν που είχε στην πρώτη φάση της προηγούμενης περιόδου.

Στον δεύτερο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ, την Τενερίφη (Ισπανία), και τις Βενέτσια (Ιταλία), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Βόννη (Γερμανία), Οπάβα (Τσεχία) και δύο ομάδες από τον τρίτο προκριματικό γύρο, εκ των Πρίστινα, Χρόνινχεν, Φρίμπουργκ, Αβοντορ, Σακάρια, Σιαουλιάι, Λέφσκι Σόφιας, Κάρχου, Οραντέα και Ναντέρ. Ο βαθμός δυσκολίας του ομίλου θα εξαρτηθεί σε σημαντικό ποσοστό από τις δύο «άγνωστες» ομάδες που θα προκριθούν, ενώ ξεχωρίζει η παρουσία της Τενερίφης και της Βενέτσια του Μάικ Μπράμος.

Ομιλος στον οποίο θα είναι αουτσάιντερ, όπως αναμενόταν, αλλά μπορεί να του προσφέρει πλούσιες εμπειρίες από την πρώτη ευρωπαϊκή εκπροσώπησή του, θα είναι για τον Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας θα παίξει τις Νεπτούνας (Λιθουανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), Οστάνδη (Βέλγιο) και τη νικήτρια του ζευγαριού 24 από τις υποψήφιες Τόρουν, Μινσκ, Ντόλφινς, Εστουντιάντες και Μπαϊρόιτ. Η φάση των ομίλων θα αρχίσει στις 9 Οκτωβρίου και οι τέσσερις πρώτοι θα προκριθούν στους «16».

Η πρωταθλήτρια Γεωργίας θα αποτελέσει το πρώτο εμπόδιο στον δρόμο του Αρη για τον πρώτο προκριματικό γύρο (20 και 22/9). Αν ο Αρης προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο τη νικήτρια του ζευγαριού Πόρτο-Νίζνι και εάν ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, θα πάρει θέση στον πρώτο όμιλο, εφόσον αποκλείσει και την τσεχική Παρντουμπίτσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή