Μια ανάσα από Λάνγκφορντ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεδομένη δεινότητα που είχε στην παραγωγή του σκορ ο Μάικ Τζέιμς, με… αποκλειστικότητα όμως στις ατομικές πρωτοβουλίες και εξάρσεις, θέλει να καλύψει ο Παναθηναϊκός Superfoods με την επικείμενη απόκτηση του Κιθ Λάνγκφορντ, στον οποίο έχει καταθέσει επίσημη πρόταση και περιμένει τη θετική απάντηση του Αμερικανού σκόρερ. Ο Λάνγκφορντ μπορεί κάλλιστα να καλύψει τους πόντους που πρόσφερε ο συμπατριώτης του, Τζέιμς, αλλά έχοντας σαφώς πιο ομαδική συμπεριφορά και συνεργασία με τους συμπαίκτες του, ενώ σε καίριες φάσεις του αγώνα αναλαμβάνει την ευθύνη και την πρωτοβουλία να «τελειώσει» επιτυχώς την προσπάθεια και να… υπογράψει νικηφόρα αποτελέσματα.

Το ρίσκο που υπάρχει στην περίπτωση του πρώτου σκόρερ της Ευρωλίγκας για δύο συνεχόμενες περιόδους (2014, 2017), είναι ηλικιακό και ο 35χρονος παίκτης (1,93) καλείται να δείξει ότι διατηρεί τα υψηλά αντανακλαστικά στο «ένας εναντίον ενός» και την ευχέρεια του μακρινού σουτ απέναντι σε δυνατές άμυνες και αντιπάλους. Το έχει πράξει δεόντως στις 118 συμμετοχές του σε αγώνες της Ευρωλίγκας και στο Γιούροκαπ πριν από δύο χρόνια, όταν ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ. Ο Λάνγκφορντ έπαιξε για τελευταία φορά σε ευρωπαϊκή ομάδα με τη φανέλα της ρωσικής Ούνικς Καζάν (προηγήθηκαν οι Μπιέλα, Βίρτους Μπολόνια, Χίμκι, Μακάμπι, Αρμάνι), ενώ πέρυσι αγωνίστηκε αρχικά στην Κίνα (Σεντζέν Λέοπαρντς) και εν συνεχεία σε 12 παιχνίδια του ισραηλινού πρωταθλήματος (Μακάμπι Ρισόν, μέσος όρος 17,8 π.). Η πρόταση των πρωταθλητών αφορά διετές συμβόλαιο, έναντι 1,7 εκατ. δολαρίων, και εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία θα πρόκειται για μεταγραφή υψηλής ποιότητας και καταξιωμένης επιλογής. Η είδηση της πρότασης του ΠΑΟ στον Λάνγκφορντ ανάγκασε τον Μάικ Τζέιμς να αποχαιρετήσει την ομάδα που αποκάλεσε «σπίτι» για τα δύο χρόνια που έπαιξε στους «πράσινους».

Η μεταγραφή του Παπαπέτρου, η πιθανολογούμενη απόκτηση του Λάνγκφορντ και ο εντοπισμός ενός ακόμα ξένου παίκτη για τη θέση του πάουερ φόργουορντ, επιβεβαιώνουν τη διοικητική επιμονή για την επιστροφή του ΠΑΟ στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ και εναπόκειται στον Τσάβι Πασκουάλ να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σύνολο από τους αναγνωρισμένης αξίας παίκτες που θα διαθέτει για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο.

Η «έξυπνη» κίνηση με Βεζένκοφ

H ανακοίνωση για την έναρξη συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ είναι το τελευταίο σκέλος της… έξυπνης μεταγραφής που θέλουν να ολοκληρώσουν οι «ερυθρόλευκοι», γιατί το ελληνικό διαβατήριο που διαθέτει ο παίκτης (έχει γεννηθεί στην Κύπρο, ενώ έχει βουλγαρική υπηκοότητα) δίνει το περιθώριο να παραμείνουν δύο ακόμα κενές θέσεις ξένων και ακυρώνει το σενάριο των επτά μη γηγενών παικτών. Ο Ολυμπιακός αναζητεί και πέμπτο παίκτη στις θέσεις των γκαρντ (Σπανούλης, Γκος, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς), ενώ απέσυρε την πρότασή του στον Αμερικανό πλέι μέικερ Πιέρια Χένρι, επειδή καθυστέρησε να απαντήσει και ενώ τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι προτιμά την υψηλότερη πρόταση της Ούνικς Καζάν. Ο νέος τεχνικός Ντέιβιντ Μπλατ έχει ζητήσει πληρότητα στις δύο θέσεις της περιφέρειας, ενώ ο τελευταίος ξένος θα προορίζεται για τη θέση του φόργουορντ, αλλά και να παίζει ως δεύτερος ψηλός. Ο Μπλατ παρακολουθεί τον Τζέιμς Νάναλι, παρά το υψηλό κασέ του.

• Εναν μήνα πριν από τα 38α γενέθλιά του και έχοντας διανύσει 22ετή καριέρα σε εννέα ελληνικές και δύο ισπανικές ομάδες, ο Μανώλης Παπαμακάριος «κρέμασε τα παπούτσια» του και ανέλαβε τη θέση υπεύθυνου ακαδημιών στον Ηφαιστο Λήμνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή