Επιστροφή στην παλιά συνταγή

Επιστροφή στην παλιά συνταγή

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… επανελληνοποίηση του Παναθηναϊκού, με την παρουσία επτά γηγενών παικτών, φανερώνει το πλάνο τριετίας που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι «πράσινοι», ώστε να επανακτήσουν ελληνική ταυτότητα, ύστερα από τέσσερα χρόνια αμερικανικής κυριαρχίας, ειδικά μετά την αποχώρηση του Διαμαντίδη.

Η αλλαγή μεταγραφικής πολιτικής του Παναθηναϊκού, συγκριτικά με τις κινήσεις των προηγούμενων καλοκαιριών, απέφερε ουσιαστικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα οι ισχυρές σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί με τους Ελληνες και ξένους παίκτες οι οποίοι είχαν φύγει από την ομάδα τους οδήγησαν και πάλι να ντυθούν στα «πράσινα», χωρίς δεύτερη σκέψη. Τελευταίο παράδειγμα είναι η περίπτωση του Παπαγιάννη, που επρόκειτο να φθάσει χθες το βράδυ στην Αθήνα και σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησής του για τα τέσσερα επόμενα χρόνια (διετές εγγυημένο συμβόλαιο και ανανέωση για τον τρίτο και τέταρτο χρόνο).

H τελευταία προσθήκη του Παναθηναϊκού για τη θέση του δεύτερου ψηλού και την ολοκλήρωση της εξάδας των ξένων παικτών μπορεί να πάρει… παράταση ενόψει της τελικής απόφασης του Τσάβι Πασκουάλ.

• Η «αστραπιαία» κίνηση του Αρη να αποκτήσει τον Αμερικάνο σέντερ Λάκι Τζόουνς, που έπαιζε πέρυσι στον «αιώνιο» αντίπαλο ΠΑΟΚ, ενεργοποίησε μεταγραφική «βεντέτα» των δύο συμπολιτών της Θεσσαλονίκης, καθώς ο «δικέφαλος του Βορρά», κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Λεύτερη Μποχωρίδη. Οι «κίτρινοι», που δεν μπορούν να αποκτήσουν ξένο παίκτη από άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, λόγω της απαγόρευσης της FIBA για οφειλές άνω των 400.000 ευρώ, προχώρησαν στην κάλυψη της θέσης του φόργουορντ με τον Τζόουνς (1.98 μ.), που υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

• Εντυπωσιακή μεταγραφική κίνηση έκανε το Λαύριο με την απόκτηση του Βόσνιου Μίλαν Μιλόσεβιτς από τον Προμηθέα, ο οποίος είχε εντάξει προ ημερών στην ομάδα τον Αμερικανό Τόνι Μέγερ. Το Λαύριο θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Αμερικανό Τζαμάλ Νίξον. Ο Αμερικανός Τοαρλίν Φιτζπάτρικ (29 χρ., 2.06 μ.), που έπαιξε πέρυσι στο Ρέθυμνο, αποτελεί το νέο απόκτημα του Χολαργού, ενώ παίκτης του Κολοσσού είναι ο Γιάννης Δημάκος (27 χρ., 1.92 μ.), που αγωνίσθηκε πέρυσι στον Προμηθέα. Συνεργάτης του Λούκα Μπάνκι στον πάγκο της ΑΕΚ θα είναι ο Ηλίας Καντζούρης, που έχει εργασθεί μαζί με τον Αντρέα Τρινκέρι στην εθνική ομάδα.

• Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017, Εθνική νέων, κινδυνεύει να υποβιβασθεί στη δεύτερη κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αν μεθαύριο ηττηθεί στον αγώνα που θα δώσει με τον ηττημένο της αναμέτρησης Ουκρανίας – Ισλανδίας. Η ελληνική ομάδα, μετά τον αποκλεισμό της στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ, γνώρισε και νέα ήττα από τη Βρετανία (77-64).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή