Καταρρέουν οικονομικά τουρκικές ομάδες μπάσκετ

Καταρρέουν οικονομικά τουρκικές ομάδες μπάσκετ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ντόμινο» αποσύρσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας εξελίσσεται στο τουρκικό μπάσκετ, καθώς η Ουσάκ Σπορτίφ έγινε η τρίτη ομάδα που ανέστειλε τη λειτουργία της, λόγω οικονομικών προβλημάτων και η πλούσια αγορά στη γείτονα χώρα φαίνεται ότι έχει σαθρούς πυλώνες υποδομής. Η Ουσάκ Σπορτίφ που συμμετείχε πριν από δύο χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, υποβιβάστηκε πέρυσι στη δεύτερη κατηγορία και δήλωσε αδυναμία συμμετοχής. Στην ίδια κατεύθυνση αναστολής της λειτουργίας τους έχουν προηγηθεί η Εσκισεχίρ που έπαιζε στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος και είχε κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ για την επόμενη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και η Γεσιλγκιρεσούν από τη δεύτερη κατηγορία.

Πριν από δύο μήνες, είχε ανακοινωθεί η ηχηρή αποχώρηση του βασικού χορηγού της Φενέρμπαχτσε που συγκαταλεγόταν στους ισχυρότερους ομίλους πολυεθνικών εταιρειών και δημιούργησε έλλειμμα 15 εκατ. δολ. στα έσοδα, αλλά ο νέος πρόεδρος της δευτεραθλήτριας Ευρώπης, Αλί Κοτς, το έχει καλύψει από την εξεύρεση άλλων χορηγιών. Οι δυσοίωνες προβλέψεις για «κραχ» της τουρκικής οικονομίας, με τη συνεχή υποτίμηση της λίρας, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις περισσότερες τουρκικές ομάδες για την εκπλήρωση των παχυλών συμβολαίων που έχουν υπογραφεί, κυρίως με Αμερικανούς παίκτες και ενώ ο μέσος όρος των οικονομικών αποδοχών στους παίκτες που αγωνίζονται στην τουρκική Σούπερ Λιγκ έχει ξεπεράσει τις 300.000 δολ.

• H εθνική νεανίδων αποκλείστηκε από τη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεύτερης κατηγορίας και θα παίξει για τις θέσεις 9-16 και την παραμονή της σε αυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή