Μπάσκετ: Οι Δικέφαλοι απειλούν τους «αιώνιους»

Μπάσκετ: Οι Δικέφαλοι απειλούν τους «αιώνιους»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιστροφή του Γιόνας Ματσιούλις στο ελληνικό πρωτάθλημα για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, τέσσερα χρόνια μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, αποτελεί ένα ακόμη σταθερό βήμα της Ενωσης στην προσπάθειά της να αυξήσει την αγωνιστική της ποιότητα και να μειώσει τη διαφορά από το δίπολο Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Οι «αιώνιοι» έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές κινήσεις τους πριν από έναν μήνα και είναι έτοιμοι για την έναρξη της προετοιμασίας τους, ενώ οι «Δικέφαλοι», ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, συνεχίζουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους με χαμηλότερες οικονομικές κινήσεις, αλλά επιχειρώντας να ταιριάξουν αντιπάλους στο σχήμα της βασικής πεντάδας τους, σε αντιστοιχία με τα ρόστερ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Από την επιλογή του Λιθουανού φόργουορντ που μπορεί να αγωνισθεί στη θέση του δεύτερου ψηλού, ο Ιταλός τεχνικός Λούκα Μπάνκι περιμένει δυναμισμό, ενέργεια και νοοτροπία νικητή που θα παροτρύνει ψυχολογικά και τους συμπαίκτες του. «Είχε πνεύμα νικητή, ήθελε πάντα να κερδίζει. Αυτό δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Είναι… εγωιστής, με την καλή έννοια της λέξης», είναι η χαρακτηριστική περιγραφή του πρώην προπονητή του στον ΠΑΟ, Αργύρη Πεδουλάκη για τον «ταύρο», όπως αποκαλείται ο Ματσιούλις.

Ο ΠΑΟΚ έκανε… «αγορά» από τους «κομμένους» παίκτες του πρόσφατου καμπ του ΝΒΑ στο Λας Βέγκας, με την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ Μαλίκ Πόουπ (22 χρ.) που είχε δοκιμασθεί στους Λέικερς. Κι αν η τρίτη και η τέταρτη ομάδα του περσινού πρωταθλήματος θα έχουν και πάλι σταθερό προβάδισμα εισόδου στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, με επιδίωξη να πετύχουν νίκες και στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο ιστορικός Πανιώνιος διανύει και πάλι ημέρες αγωνίας και δυσκολεύεται να μεγαλώσει ξανά τις… ρίζες της παραμονής του στην Α1 κατηγορία, στη δεύτερη χρονιά της επιστροφής του σ’ αυτή. Η φυγή του μεγαλομετόχου Σταύρου Αλευρογιάννη έχει προκαλέσει διοικητικό κενό και οι ζυμώσεις που έχουν γίνει για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την οικονομική διευκόλυνση, τουλάχιστον για την έναρξη της προετοιμασίας, είναι άγονες, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εγγυημένα έσοδα 400.000 ευρώ και επτά υπογεγραμμένα συμβόλαια παικτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή